Radionica „Badgeromatik – strip-to-go” – Šara mi jazavčevih, LTD

Radionica „Badgeromatik – strip-to-go” – Šara mi jazavčevih, LTD pod vodstvom strip crtačice Ivane Armanini održava se u subotu, 3. prosinca 2022. od 18:00 do 21:00h u Radioni. Radionica je hibrid stripa, bedž-radionice & webzina, u pop-up kružnoj formi.

Ilustracija: Ivana Armanini (cc)

Tema koja se provlači kroz radionicu je jazavac, u doslovnom i/ili apstraktno grafičkom smislu. Naravno, riječ je o varijacijama i inspiracijama Radionina jazavca Orija. Ne znate o čemu pričamo?! E, pa tu vam sve lijepo piše u detalje ʕ •́؈•̀ ₎  (samo stisni, ne boj se!), a ovdje je stvarno sve iz prapočetka ukratko ᶘ ͡°ᴥ͡°ᶅ.

Znači, anegdote jazafca pratimo kroz odnose crno-bijele prugaste glave, građene od 2 crne i 3 bijele strijele koje se spajaju u točci njuške, u pratnji grubo dlakavog vrečastog tijela, s repom ili bez. Radi se o likovno promišljanju i oblikovanju lika/karaktera/karikature jazavca i njegovoj „strip-ekranizaciji” kroz niz krugova. 

Ilustracija: Ivana Armanini (cc)

Ove kompozicije koje ćemo izvesti u fizičkoj formi bedževa i web formi Bedžomatika nazvali smo po naizgled srodnoj joj engleskoj –  „Badgeromatik”  – BADGE: JAZAVAC i BEDŽ.

Radovi koji nastaju na radionici jesu serije bedževa koji su zadani formatom kruga. Nanižemo nastale kružne crteže na bedževe, ali ih koristimo i kao strip kadrove, tražeći flow kroz igre asocijacija i improvizaciju. Fokus je na likovnom sadržaju, u duhu dječjeg crteža, Bauhausa i crteža drevnih naroda, okruglih formata, u međuodnosima. Sve nacrtano se bilježi, obrađuje i objavljuje na Komikaze portalu u novom „Badgeromatiku”.

Ilustracija: Ivana Armanini (cc)

Na radionici je “Info-pult”s pluto-pločom na koju pikamo nove bedževe, u društvu insprirativne Komikaze stripoteke: fanzinima, albumima, bedževima sa prošlih radionica i sličnim strip poslasticama: https://komikaze.hr

bedžomatik#8 / bedžomatik#7 / bedžomatik#6 / bedžomatik#5 / bedžomatik#4 / bedžomatik #3 galerija&video bedžomatik#2 / bedžomatik#1

Ilustracija: Ivana Armanini (cc)

Osim toga, budući da smo u Radijoni, pardon Radioni, koja ima puno stvarčica vezanih uz struju, postoji mogućnost da svoje Badgeromatike izcrtate i bojom koja provodi struju i povežete ju LED diodom u obliku stickera ili okrugle svjetleće instalacije kojom možete strašiti svoje susjede u stubištu. Osobito ako još uz sve to i potiho zarežete poput ljutog jazafca.

Ilustracija: Ivana Armanini (cc)

A možete izabrati i miroljubivu varijantu ✺◟(•‿•)◞✺ bez narušavanja dobrosusjedskih odnosa i jednostavno imati najbolji mogući okrugli bedžžžžžžžž, ops minimalistički brut-art „Badgeromatik”.

Prijaviti se možete na radionicu preko sljedeće veze (morate imati i za to vezu): https://forms.gle/z5w7Vdv391kMf1937 do srijede, 30. studenoga, 2022 točno u podne.
Radionica je besplatna i intergeneracijskog karaktera, znači svi su dobrodošli, kao i inače.

Ivana Armanini (cc), iz Boškinog privatnog albuma

O voditeljima:
Ivana, TZ i pas Boška.
Strip autorica i ilustratorica. Njezin rad je neodvojiv od aktivizma i društvenog konteksta. Završila je Školu za Primjenjenu umjetnost i dizajn i Akademiju Likovnih umjetnosti u Zagrebu (Mag. Art, Rektorova nagrada) a član je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Imala je 9 samostalnih izložbi i 9 solo strip izdanja (albumi, fanzini, art books, mikroizdanja): Pustolovine Glorije Scott, 2005. (po pričama Mime Simić); Katalog, 2016.; FMCX, 2017.; Mangelos Vol. 1, 2017. (scenarij: Marko Golub); Blue concertina, 2018.; She must be mad, 2018.; Nini zine, 2019.; Alice in Waterland, 2020.; BOTS, 2021.; Zero Zine, 2022.

2002. pokreće i vodi KOMIKAZE, mrežu za produkciju, promociju i distribuciju autorskog stripa s fokusom na nezavisnoj sceni u okviru koje objavljuje preko sto suradničkih izdanja (21 strip antologija Komikaze, 60 webzina, fanzina, FEMICOMIX izdanja itd) i izlaže na tristotinjak događanja (izložbe, festivali) lokalno i međunarodno (Hrvatska, Srbija, Bosna, Italija, Francuska, Švedska, Njemačka, Švicarska, Mađarska, Austrija, Rumunjska, Poljska, Portugal, Portland, New York). Komikaze 2020. dobivaju nagradu za Alternativni strip na najvećem evropskom strip festivalu u Angoulemu, Francuska. 

WEB: https://ivanaarmanini.net https://komikaze.hr