Radionica „Tipografija za autsajdere”

RADIONICA JE POPUNJENA // Radionica „Tipografija za autsajdere” pod vodstvom Hrvoja Živčića održat će se u srijedu, 30. studenoga i četvrtak, 1. prosinca 2022. od 17:00 do 20:00 sati u Radioni. Ovime započinjenimo novu seriju radionica za autsajdere iz različitih područja hibridnih umjetnosti, dizajna i tehnologije.

Ilustracija: Hrvoje Živčić (c)

O radionici:
Radionica je podijeljena u tri modula. U prvom ćemo naučiti osnovne pojmove iz tipografije te na koje načine se slovo, riječ i tekst mogu promatrati. U drugom dijelu ćemo se baviti praktičnim aspektima oblikovanja slova i pisma, kroz pisanje, crtanje ili pronalaženje gotovih oblika.

Ilustracija: Hrvoje Živčić (c)

Treći modul će biti posvećen sastavljanju funkcionalnog autorskog fonta. Radionica ne zahtijeva predznanje, a entuzijazam prema nekom aspektu tipografije je dobrodošao! Poželjno je ponijeti nešto crtaćih alata (olovka, tanji i deblji flomaster), a ako je moguće i prijenosno računalo.

Ilustracija: Hrvoje Živčić (c)

Na radionicu se možete prijaviti preko poveznice: https://forms.gle/hGzTMHsxiHGU6hyt8 do ponedjeljka, 28. studenoga 2022. točno u ponoć. Radionica je besplatna.

Hrvoje Živčić, foto: Bojan Mrđenović (c)

O voditelju:
Hrvoje Živčić profesionalno djeluje kao tipograf i grafički dizajner. Završio je diplomski studij vizualnih komunikacija na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu (2010.) te specijalistični studij oblikovanja pisma Type and Media u Haagu, Nizozemska (2012.). Predavao je tipografiju i oblikovanje pisma na Studiju dizajna u Zagrebu (2013.–2016.) te održao nekoliko radionica u Hrvatskoj, Srbiji, BiH i Crnoj Gori. Surađuje sa stranim slovolivnicama (Commercial Type, Production Type, Frere-Jones Type, Typotheque) na dizajnu i produkciji autorskih i naručenih pisama (fontova). Za svoj rad je dobio nekoliko nagrada (HDD, TDC, Print Magazine). Živi i radi u Zagrebu.
www.hrvojezivcic.com
instagram.com/hrvoje_zivcic