Radionica stop animacije

RADIONICA JE POPUNJENA. Radionica stop animacije pod vodstvom animatorice Ivane Bošnjak održava se u subotu i nedjelju, 26. i 27. studenoga 2022. od 10 do 14 sati.

Foto: Tomislav Zidar Djuvedj s radionice izrade retro tobota (cc)

Polaznici će imati priliku sudjelovati u procesu stvaranja animacije koristeći se tehnikom stop motion čime će steći razumijevanje kako se iluzija filma može raščlaniti na pojedinačne slike te kako ritam i vrijeme pomažu u stvaranju pokreta. Kombinirajući različite materijale i predmete sudionici će izraditi animirane sekvence kojima će unijeti osobnost u retro robote.

Radionica je intergeneracijska na kojoj će se raditi stop-animacije s robotima od računalnog trasha prethodno nastalih na radionici Tomislava Zidara Djuvedja.

Foto: Tomislav Zidar Djuvedj s radionice izrade retro tobota (cc)

Radionica je besplatna. Na radionicu se možete prijaviti preko poveznice: https://forms.gle/pbEW64FbU6x1RXis5 do četvrtka, 24. studenoga 2022. u ponoć.

Foto: Ivana Bošnjak (cc)

O voditeljici:
Ivana Bošnjak (1983., Karlovac, Hrvatska) diplomirala je grafiku na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti, animaciju na norveškom sveučilištu u Voldi, a usavršavala se u animaciji lutaka na Akademiji likovnih umjetnosti u Tallinnu. Koautorica je diplomskog filma Crossed Sild (2010.) koji je prikazan i nagrađivan na mnogim međunarodnim festivalima. Od tada se profesionalno bavi lutkarskim filmom radeći na brojnim drugim stop motion projektima. Godine 2014. zajedno sa svojim partnerom Thomasom Johnsonom Voldom dovršili su svoj debitantski film Simulacra, a 2019. drugi film Imbued Life s Bonobostudijem. Oba su filma postigla veliki uspjeh, odabrana su na mnoge međunarodne filmske festivale i nagrađivana. Ivana radi na lutkarskim edukativnim TEDEd videima i predaje na radionicama za djecu i studente. Treći film Ivane i Thomasa “Sjeti se kako sam jahao bijelog konja” (produkcija s kreativnim sindikatom) premijerno je prikazan na međunarodnom festivalu animacije u Ottawi 2022.

Program podržan od:
Društvo hrvatskih filmskih redatelja – DHFR // Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske // Grad Zagreb // Zaklada Kultura nova