Radionica „Elektro papirologija – Pop-up”

Radionica „Elektro papirologija – Pop-up” Paule Bučar odvija se u četvrtak i petak, 24. i 25. studenoga 2022. od 17:00 do 20:00 sati u našem labu na Knežiji.

Foto: Hiroko Momoi (c)

O radionici:
Polaznici će eksperimentirati s nekoliko mehanizama te ih primijeniti u izradi pop-up objekta. Dizajn pop up-a temelji se na nekoliko osnovnih tehnika poput elemenata povlačenja, nagiba, vrtnje i podizanja. Nije važan samo iskačući dio, u paper engineeringu također radimo s pokretima i
animiramo način na koji se pop-up mehanizam preklapa i pomiče što čini interakciju još snažnijom.

Foto: JR-PAPER-ART (c)

Radionica će se baviti dizajniranjem i primjenom nekoliko pop-up sistema, a uz to ugradit ćemo i malene LED diode u mehanizam kako bi pojačali dojam volumena odnosno trodimenzionalnosti objekta/ forme te izazvali druge prostorne efekte. Većinu znanja steći ćemo praktičnim iskustvom oblikovanja, najbolje i najbrže učimo putem pokušaja i pogrešaka.

Tako ćete najviše naučiti o stvaranju papirnatih umjetničkih djela. Uživajte u stvaranju objekata s kojima se možete igrati ili primijeniti u izradi kartica i knjiga, arhitektonskih rješenja, instalacija ili iskoristiti za dijelove grafičkog dizajna i još mnogo toga.

Prijaviti se možete preko poveznice: https://forms.gle/nJSzWqRsq1FdDhbP9 do srijede, 23. studenoga 2022.
Radionica je besplatna i nije potrebno predznanje.

O voditeljici:
PAULA BUČAR
Rođena je 1986. godine u Zagrebu. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu na Nastavničkom odsjeku 2015. godine. Bavi se scenografijom i kazališnom rasvjetom. Aktivna je članica Radione – Zagreb Makerspace-a u sklopu kojeg aktivno sudjeluje u izlagačkom i edukativnom programu laba. Osmišljava i vodi radionice paper engineering-a, bavi se 3D modeliranjem u Blenderu.

Program podržan od:
Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske // Grad Zagreb // Zaklada Kultura nova