Radionica Pure Data – Pd: Tape Echo

Radionica Pure Data – Pd: Tape Echo pod vodstvom glazbenika Hrvoja Radnića održava se u utorak i srijedu, 24. i 25. siječnja 2023. od 19:30 do 22:00 sata u Radioni (Knežija).

Ilustracija: Lea Pavlinić & Oink (c)

Tape Echo se u produkciji glazbe koristi od trenutka kada su se pojavili prvi magnetofoni s odvojenim glavama za snimanje i raprodukciju. Zbog svojeg karakterističnog zvuka su još i danas u upotrebi, ali, mladim glazbenicima nedostupni zbog visoke cijene. Na radionici ćemo se upoznati s osnovnim principima rada uređaja, te ćemo pokušati rekreirati njegov karakterističan zvuk u puno pristupačnijem okruženju, kroz besplatan audio software.

Kao alat na radionici ćemo koristiti besplatan open source Pure Data program: http://msp.ucsd.edu/software.html

Molimo polaznike radionice da sa sobom ponesu računala i prethodno instaliraju Pure Data, te da se upoznaju s osnovama Pure Data programa ovdje: shorturl.at/mtLM2 ili ovdje shorturl.at/hyHQ8
Radionica je besplatna i otvorena za sve dobi polaznika.

Prijaviti se možete do ponedjeljka, 23. siječnja 2023. točno u ponoć preko sljedeće poveznice: https://forms.gle/NtFTow8xyExTiP46A

Hrvoje Radnić (cc)

O voditelju:
Hrvoje Radnić samouki je glazbenik i ton majstor koji se u glazbu zaljubio još u djetinjstvu, gledajući tv dokumentarce Jacquesa Cousteau-a. Utjecaj koji su na njega ostavili podmorski kadrovi Calypsove ronilačke ekipe, popraćeni izvrsnom ambijentalnom glazbom i zvučnim efektima, izlazi na površinu tek u kasnijoj adolescenciji, kada dolazi u posjed svog prvog pravog glazbenog instrumenta, a zatim i prvoj uređaja za višekratno snimanje glazbe. Od tada, tak hobi postupno pretvara u svakodnevni posao koji se i danas kreće na relaciji glazba – zvuk. Član je glazbene skupine Šumovi protiv valova. Kontinuira istražuje uređaje i nerijetko izrađuje sam svoje glazbene instrumente, semplere i različite zvučne kutije.
Web: http://soundcloud.com/sumovi-protiv-valova

Podržali:
Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske
Zaklada Kultura nova