Radiona Repair Café: Retro Gaming

Evo nas natrag s popravljačkim večerima! Radiona Repair Café: Retro Gaming na rasporedu je u četvrtak, 26. siječnja 2023. od 19 sati na dalje u Radioni. Večer na temu retro gaminga bit će malo drugačija od ostalih jer ovaj puta pozivamo VAS da nam se pridružite u popravljanju, restauriranju i obradi impresivne kolekcije retro gaming konzola koje je Radiona nabavljala tijekom prošle godine. Program Radiona Repair Café: Retro Gaming održava se kao dio događanja Otvoreni dan projekta Projekt “STEM za održivu budućnost”.

Specijalizirali smo se za retro Pong konzole iz 70-tih, ali imamo zavidnu kolekcijicu i ostalih konzola, klonova, ručnih konzola od 80-tih na dalje i sl. Jednostavno, svoje sakupljačke strasti odlučili smo pretvoriti u stvaranje smislenih kolekcija retro tehnologije koje predstavljamo paralelno s našim radovima na izložbama i događanjima. Želimo stvarati smislene odnose sa starim tehnologijama ili uređajima na način da ne kreiramo dodatni tehnološki otpad ili gomilamo tehnologiju koja je samoj sebi svrha. Na neki način stvaramo profinjen odnos prema gomilanju ▓▒░(°◡°)░▒▓ (ili bismo tako mogli opravdati potrebu za kolekcioniranjem vintage i retro tehnologije).

Enivej, dođite na druženje s nama i zavirite pod poklopac neke retro gaming konzole. Prijaviti se možete na: https://forms.gle/SEcgNDgqJP6awHsw8 do srijede, 25. siječnja 2023. u ponoć.

Vidimo se!

Više o našim Radiona Repair Café sesijama ovdje: https://radiona.org/tag/radiona-repair-cafe/

Projekt “STEM za održivu budućnost” zajednički je projekt ODRAZ-a, Udruge za razvoj “uradi-sam” kulture – Radiona”, Tehničkog učilišta u Zagrebu i Veleučilišta u Šibeniku. Svrha projekta je izgradnja kapaciteta predstavnika organizacija civilnog društva (OCD-a), studenata i drugih zainteresiranih mladih korištenjem suvremenih edukativnih metoda u područjima STEM-a, STEAM-a, održivog razvoja, kritičkog i kreativnog razmišljanja i dr. U fokusu su inovacije koje se koriste za nadahnuće studenata / mladih na zajednički rad s ciljem stvaranja novih proizvoda i poslovnih okruženja koji se temelje na digitalnim i kreativnim kompetencijama. 

Pojekt  je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Podržala: Zaklada Kultura nova