Radionica ‘Interaktivne instalacije uz korištenje Arduino platforme’

Radionica ‘Interaktivne instalacije uz korištenje Arduino platforme’ pod vodstvom Igora Brkića održat će se 7. i 8. prosinca u Kavezu, Klub SC u Studentskom centru. Imate ideju za interaktivnu instalaciju, a ne znate kako biste ju realizirali? Ova radionica je onda za vas!

radionica_ibrkic

Na radionici polaznici će se upoznati s praktičnim primjerima korištenja raznih senzora u kombinaciji s Arduino mikrokontrolerom. Senzori dodira, udaljenosti, svjetlosti, pokreta, nagiba u kombinaciji sa servo motorima, LED diodama, Kinectom, web kamerom, solarnim uređajima i svime što vam padne na pamet. Za kompleksnije instalacije u kombinaciji s Arduino razvojnom pločicom će se koristiti i Raspberry Pi računalo.

Radionica će biti podijeljena u dva dijela, prvi dio gdje će biti pokazani neki osnovni principi funkcioniranja Arduino i Raspberry Pi platformi, dok će drugi dio radionice potaknuti polaznike da dođu sa vlastitim idejama koje će tada realizirati pod stručnim vodstvom.

Igor Brkić(Hrvatska) Diplomirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, gdje radi kao stručni suradnik. Specijalizacija u području digitalne obrade audio signala. Bavi se embedded programiranjem, otvorenim kodom, linuxom, glazbom, konstruiranjem MIDI uređaja te rastavljanjem svega što mu dođe pod ruke. Voditelj uspješnih radionica ‘Artduino vam predstavlja Arduino’, održane 2011. i ‘Osnove elektronike’, održane 2012. u Studentskom centru. Glavni tehnički savjetnik i guru I’MM_ hacklaba. Strastveni death metal fan. Sudjelovao kao glavni tehnički savjetnik i programer na radu Baltazar Bicikloscilator u sklopu I’MM_-ove prezentacije na izložbi Device_art 4.012, te izlaže vlastite radove na izložbama SoundART / BioART u tehničkom muzeju i ‘Make.me / Hack.me – nove diverzije strujom’ u Galeriji SC.

Datum:. 7. i 8. prosinca 2013., od 14 do 20 sati.
Broj polaznika: 12-14 max
Ciljana publika: učenici, studenti, umjetnici, wanna be hakeri, dizajneri, programeri, DIY entuzijasti, glazbenici, ljudi svih dobi i profesija
Prijave za sudjelovanje primaju se do srijede, 4.12.2013., u ponoć, na e-mail: imm.medialab@gmail.com
Polaznici se mole da napišu nekoliko rečenica o sebi i zašto žele sudjelovati na radionici. Kotizacija: 150kn članovi I’MM_ laba, nezaposleni, učenici, srednjoškolci, studenti / 200kn zaposleni

Nakon potvrde od voditelja o osiguranom mjestu na radionici, plaćanje iste obavljate na sljedeći način: – općom uplatnicom – pod platitelj upišite svoje podatke (ime, prezime i adresu) – pod primatelj upišite STUDENTSKI CENTAR, Savska 25, 10 000 Zagreb, na žiro-račun broj: 2360000-1101482432; poziv na broj odobrenja: 264-5303, opis plaćanja: uvijek navedite naziv programa i naziv radionice (I’MM_Media Lab: Radionica Interaktivne instalacije uz korištenje Arduino platforme) – kopiju uplatnice donosite prvi dan radionice i predajete voditelju radionice.