Ljeto kod Tesle – peti tjedan: Zaigraj igru osmišljavanja ideja, otkrij svoje supermoći i spasi planetu Zemlju!

Peti tjedan programa ‘Ljeto kod Tesle’ ugošćava Impact Hub Zagreb koji će se predstaviti radionicom/igrom Prototip za sve male i velike koji žele dobiti crni pojas u kreativnom i kritičkom razmišljanju te kako učenje povezati sa zabavom i igrom dok osmišljavaju svoj super projekt kojim će spasiti planetu Zemlju! 

Radionica:
Impact Hub Zagreb: Prototip
Vrijeme održavanja: utorak, 3. kolovoza 2021., 10:00 – 14:00
Broj polaznika: 10
Prijave na e-mail: kosjenka.laszlo.klemar@tmnt.hr

Opis radionice: 
Prototip je edukativna igra u kojoj su odrasli i djeca zajedno, u timu, posvećeni određenom problemu kojeg moraju riješiti brzo, učinkovito i kreativno putem svojih vlastitih supermoći! Što je maštovitije rješenje, to je njihov prototip (prikaz ili model rješenja) luđi, a zabava i učenje bolji! Kroz igru učimo o kreativnom, kritičkom razmišljanju, komuniciranju, konstruktivnom rješavanju nenadanih situacija, timskom radu i jačamo povjerenje u vlastite vještine i njihovu moć poticanja promjena oko nas.

O voditeljici: 
Helena Habdija rođena je u Bjelovaru, završila je studij predškolske nastave i umjetnosti u Zagrebu na Učiteljskom fakultetu. Nakon fakulteta nastavila se profesionalno usavršavati na području raznih metodologija te dječje psihologije čime se isprofilirala kao vrhunski edukator i mentor. Svakog učenika promatra kao izniman potencijal kojeg svojim dinamičnim i inspirativnim pristupom potiče na oslobađanje skrivenih talenata. Od 2015. godine kontinuirano radi na raznim akcelerator i pred-akcelerator programima od kojih izdvajamo neke – FutureStart pre-accelerator, Forge Accelerator, Dotforge Accelerator. Izuzetno je svestrana i inspirativna jednostavna za komunikaciju, podršku prenošenje iskustava i znanja. Trenutno je konzultantica za YEPP Europe, Projekt managerica za Youth Bank International i Impact Hub Zagreb.

O organizaciji:
Impact Hub Zagreb je dio mreže koju čini više od 100 Impact Hubova u više od 55 zemalja te s više od 16.500 članova. Platforma smo i mreža koja inovacijama u edukacijskom pristupu, savjetovanjem i podrškom doprinosi:
1. razvoju potencijala mladih da postanu otporni i aktivni nositelji promjena
2. mikro poduzetnicima da osiguraju svoju poziciju na tržištu te postignu željeni pozitivan utjecaj kroz svoje poslovanje.
Detaljnije: impacthub.net; zagreb.impacthub.net

Pilot-projekt Makers` Community Hub dio je provedbe Akcijskog plana projekta Urban M, osmišljen uz uključivanje dionika.

Partneri: Grad Zagreb, Tehnički muzej Nikola Tesla
Koordinator pilot-projekta: Radiona – Zagreb Makerspace
Dionici u projektu: Algebra, Bioteka, Gradionica, Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Grafički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska zajednica Tehničke kulture, Hrvatski robotički savez, Impact Hub Zagreb, Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), ODRAZ – Održivi razvoj zajednice, Obrtnička komora Grada Zagreb, Radiona – Zagreb Makerspace, samostalna umjetnica Nina Iris Bešlić, Zagrebački inovacijski centar – ZICER, Zelena mreža aktivističkih grupa – ZMAG.