Ljeto kod Tesle – osmi tjedan: Qbot i Ozobot roboti dolaze u posjet TMNT

Dok u nevjerici čitamo svoj tekst i vidimo da najavljujemo već osmi tjedan programa ‘Ljeto kod Tesle’ u Tehničkom muzeju Nikola Tesla, pozivamo vas da se za to vrijeme brzo prijavite na radionicu robotike na kojoj ćete saznati sve o Qbot i Ozobot robotima i pritom još biti u mogućnosti osvojiti i nagradu Visokog učilišta Algebre. 

Vrijeme održavanja: subota, 11. rujna 2021., 10:00 – 14:00h
Mjesto: Tehnički muzej Nikola Tesla
Broj polaznika: 15
Ciljna publika: uzrast 6.,7. i 8. razred osnovne škole (12-15 godina) i 1.-4. razred srednje škole (15-18 godina)
Prijave na e-mail: kosjenka.laszlo.klemar@tmnt.hr

O radionici: 
Na radionici robotike polaznici će se upoznati s edukativnim robotima – Ozobotom i Qbotom, njihovim načinom rada i mogućnostima programiranja. Različite aktivnosti programiranja osmišljene su kao igre u kojima će polaznici programirati robote i skupljati bodove. Na samom kraju radionice, mali programer s najviše bodova, osvojit će nagradu. Nagrada je voucher s popustom od 30% na upis na radionicu Digitalne akademije 4.0. 

Iva Vešliga – Prvostupnica povijesti i sociologije te web dizajnerica, koja trenutno pohađa TVZ specijalistički studij Digitalne ekonomija, a trenutno je zaposlena u odjelu marketinga eCommerce regionalne tvrtke. Svoju suradnju sa Algebra Junior započela je 2017. godine kao student, gdje je bila asistentica predavačima Digitalne akademije. Nakon 2 godine suradnje, preuzela je ulogu predavačice Digitalne akademije gdje je ujedno radila na razvoju i raspisivanju raznih edukativnih sadržaja Digitalne akademije, a najbitnije joj je da se polaznici na kreativan i edukativan način upoznaju sa raznim softverima i ujedno rade na razvoju svojih motoričkih vještina i steknu informacijsku i podatkovnu pismenost. Predavačica je i na programima obrazovanja za odrasle tj. Pripremama za Državnu maturu iz predmeta Politika i gospodarstvo. Njena velika strast su web dizajn, rad s djecom te digitalni marketing.

O organizaciji:
Algebra grupa (www.algebra.hr) je vodeće hrvatsko i regionalno učilište koje je prisutno u više od 30 gradova diljem Republike Hrvatske. Naše poslovanje temelji se na kontinuiranom ulaganju u nastavne programe, predavački kadar i njihovo stručno usavršavanje te ukupno poboljšanje kvalitete usluge. Algebra je postala najznačajniji regionalni edukacijski partner tvrtki Microsoft, Cisco, Adobe, Autodesk, ECDL, VMware, EC-Council i drugih. Unutar iste grupacije djeluje i Visoko učilište Algebra. U sklopu Algebre djeluje cjeloživotno obrazovanje odraslih, pripreme za ispite Državne mature te Junior programi za učenike osnovnih i srednjih škola (www.algebra.hr/junior). U sklopu Junior programa djeluje Digitalna akademija koja je namijenjena osnovnoškolcima koji se kroz igru i na opušten, zabavan način žele digitalno opismeniti. Za sve one koji vole programiranje mogu se uključiti u naše radionice programiranja, One su namijenjene učenicima viših razreda osnovne škole i srednjoškolcima.

O projektu:
Pilot-projekt Makers` Community Hub dio je provedbe Akcijskog plana projekta Urban M, osmišljen uz uključivanje dionika.

Partneri: Grad Zagreb, Tehnički muzej Nikola Tesla
Koordinator pilot-projekta: Radiona – Zagreb Makerspace

Dionici u projektu: Algebra, Bioteka, Gradionica, Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Grafički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska zajednica Tehničke kulture, Hrvatski robotički savez, Impact Hub Zagreb, Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), ODRAZ – Održivi razvoj zajednice, Obrtnička komora Grada Zagreb, Radiona – Zagreb Makerspace, samostalna umjetnica Nina Iris Bešlić, Zagrebački inovacijski centar – ZICER, Zelena mreža aktivističkih grupa – ZMAG.