Zarkoff: Radionica glazbene produkcije – DIY mastering

VAŽNO: Zbog velikog broja interesa, uvedena je i druga radionica za četvrtak, 30. ožujka i 1. travnja u isto vrijeme. Dok će treća radionica biti održana u jesenskom periodu.

//Radionica glazbene produkcije – DIY mastering pod vodstvom Saše Rajkovića Zarkoffa održat će se u utorak i srijedu, 29. i 30. ožujka od 17.00 do 20.00 sati u Radioni.

Tema masteringa se često mistificira i prevladava mišljenje da je to najbolje prepustiti profesionalcima s vrhunskom opremom u studijima sa savršenom akustikom. Ponekad to nije realna opcija pa je potrebno zasukati rukave i snaći se s onim što imamo na raspolaganju. Kako se točno tu snaći, pokušat će razjasniti voditelj radionice Saša Rajković, vlasnik studija Sensorium, stalni mastering inžinjer izdavačkih kuća Creme Organization i Raw Culture Records.

Radionica je korisna i onima koji se ne planiraju baviti masteringom jer je znanje o toj fazi glazbene produkcije vrlo korisno i za prethodnu fazu – miks. Radit će se na hibridnom set-upu – kompjuter + nešto hardvera, a polaznici slobodno neka ponesu svoj EQ, kompresor/limiter, exciter i sl. pa ćemo malo uspoređivati.

O voditelju:
Saša Rajković – Zarkoff je glazbenik i tonac s popriličnim iskustvom na elektronskoj i indie sceni. Kao solo izvođač i član bendova Sumerian Fleet, FFFC, Lab Personnel i drugih projekta je objavio preko 30 izdanja, a u ulozi mastering inžinjera radi za Creme Organization, Raw Culture Records, odnedavno za Out Of TuneRecords itd. Domaćoj indie sceni poznat je po radu s ### i Žen te kolektivom Lab Personnel.
Više: https://www.facebook.com/Zarkoff.music

Prijava:
Prijavite se do ponedjeljka, 28. travnja 2022. točno u podne preko prijavnice koje se nalazi na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/VVTY8G3YWCyYx1L29
Radionica je besplatna.
Sva dodatna pitanja o radionici možete postaviti preko e-maila: edu.radiona.org@gmail.com