VJ-ing na Raspberry Pi platformi

Radionica Branimira Štivića pod nazivom ‘VJ-ing na Raspberry Pi platformi’ održava se u subotu i nedjelju, 16. i 17. listopada 2021. s početkom u 15 sati u Radioninom labu na Knežiji.

Foto: andreijaycreativecoding.com/ (c)

Radionica je besplatna. Prijaviti se možete do četvrtka, 14. listopada točno u ponoć na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/VnVh9Xb1qkFfEWhPA

Radionica će polaznike naučiti kako koristiti Raspberry Pi za potrebe VJ-inga i video mappinga. Programi koji će se koristiti za VJ-ing (PiMapper, MINIMAD, POCKETVJ, POCKETVJ, OFXPIMAPPER), zatim prolazak kroz MIDI, OSC, protokole i spajanje putem Wifi-a i Etherneta. Spojit će se također RPI sequencer/sintisajzer npr. ORCA ili Pd s drugim RPI uređajem (OSC protokol), koji bi bio namjenjem za video sintezu  ili VJ-ing.
Alati:  
– ORCA kao .gif player
– WAAAVE_POOL : https://andreijaycreativecoding.com/WAAAVE_POOL
– Auto Waaave: https://andreijaycreativecoding.com/AUTO_WAAAV
– PHOSPHORM (osciloskopija na RPI, nastavak na radionicu održanu u sklopu Vector Hacka 2020.)

Vrijeme trajanja radionice: subota i nedjelja, 16. i 17. listopada 2021. od 15:00 do 19:00 sati.

Foto: Branimir Štivić – Expanded Cinema, 25FPS & Samir Cerić Kovačević & Sanja Bistričić (c)

O voditelju: 
Branimir Štivić student je diplomskog studija Novi Mediji pri ALU. Diplomirao je Informacijsko i programsko inženjerstvo na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu (2015). U svijetu glazbe dulje je od 15 godina, a produkcijom i oblikovanjem zvuka intenzivno se bavi posljednjih 5 godina. Radio je zvuk za veći broj kratkih filmova, plesnih izvedbi, performansa i instalacija. U svojem umjetničkom radu bavi se živim filmom, expanded-cinema performansom, video sintezom, zvučnim i svjetlosnim instalacijama, programiranom umjetnošću, neuronskim mrežama, umjetnom inteligencijom i zvukom za suvremeni ples. Recentni radovi mu dotiču teme disanja, zraka, strojnog učenja, neuralne sinteze, animizma, vitalnosti objekata i materije u doba tehnosfere i antropocena. Surađivao je sa DB Indoš: Kuća ekstremnog muzičkog kazališta, u performansu I:O: posvećenom knjizi umjetnika Ivana Martinca prema motivima rekonstrukcije knjige snimanja Dreyerova filma STRADANJE IVANE ORLEANSKE (biblioteka ELIPSE, Split, 1980.). Izlagao je na grupnim izložbama u galeriji Šira, Prozori, Laubi, Pogonu jedinstva, Kazamatu, NMG@Praktika, a izvodio je na festivalima suvremenog plesa Monoplay i Barutana te festivalima eksperimentalne glazbe ZEZ i SineLinea, zatim na 25FPS-u u sklopu programa Expanded Cinema. U slobodno vrijeme izvodi live video sa bendovima Nemanja i Porto Morto, te radi na vlastitom multimedijskom projektu Die Zoone.