3D modeliranje u FreeCAD-u

Radionica Igora Brkića pod nazivom 3D modeliranje u FreeCAD-u održava se u četvrtka, 14. listopada od 17:00 do 20:30 sati preko Zoom platforme.

FreeCAD

O radionici:
FreeCAD je namijenjen dizajniranju proizvoda iz područja produkt dizajna, mehatronike, robotike i kinetike, ali se također širi na spektar, poput arhitekture ili elektrotehnike. FreeCAD je besplatni i open source program (pod licencom LGPLv2 +) za parametarski 3D računalno potpomognuti dizajn (CAD), za modeliranje informacija (BIM) s podrškom za metodu konačnih elemenata (FEM). Zbog besplatnosti i softvera otvorenog koda, korisnici mogu proširiti funkcionalnost softvera koristeći programski jezik Python. Radionica će predstaviti osnove parametričkog 3D modeliranja u FreeCAD-u s naglaskom na modeliranje dijelova za printanje na 3D printeru.

Igor Brkić

O voditelju:
Igor Brkić diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva gdje se bavio digitalnom obradom audio signala. Bavi se embedded i web programiranjem, dizajnom elektroničkih uređaja i glazbom. Sudjelovao je na brojnim izložbama i projektima te je već niz godina voditelj uspješnih radionica s posebnim fokusom na Arduino, kreativnu upotrebu senzora u interaktivnim instalacijama i sintezu zvuka. Autor je mnogih robotičkih i elektroničkih rješenja za muzejske kuće, izložbe, domaće i međunarodne kazališne predstave, televizijske emisije i samostalne umjetnike. U sklopu međunarodnog projekta Kreativni muzej bio je dobitnik 10dnevne rezidencije za makere u Norveškoj.
Web: hyperglitch.com

Radionica je besplatna. Prijaviti se možete do utorka, 12. listopada 2021. u ponoć na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/XAVdArwYZDMxtqkg6