Video mixtape – radionica video montaže / nastavak /

Radionica “Video mixtape – radionica video montaže” nastavak je radionice “Video mixtape – radionica montaže level -1” s kraja 2020. Pod vodstvom Layle Munitić, održat će se u ponedjeljak, 22. ožujka 2021. od 16:00 do 19:00 sati preko Zoom platforme. Priključiti se mogu i polaznici koji nisu sudjelovali na prvoj radionici.

Radionica je namijenjena početnicima koji se žele okušati u montiranju video sadržaja koristeći vlastiti ili pronađeni materijal. Polaznici će savladati osnove video montaže, upoznati se s načinima na koje se može ispričati priča koristeći tehnike montaže te naposljetku, naučeno primijeniti u praktičnom radu u programu Shotcut.

Od polaznika se očekuje da prije radionice pripreme audio vizualni sadržaj (fotografija, video, zvuk – mp3, wave…) na kojem će raditi na radionici. 

Po završetku radionice, svi će sudionici imati završni video koji su montirali tijekom trajanja radionice.

Shotcut je besplatan, open source program za obradu video materijala na operativnim sustavima Windows, Mac i Linux.

Foto: L.M. (cc 4.0)

Layla Munitić diplomirala je komunikologiju i filozofiju na Sveučilištu u Zagrebu. Bavi se montažom videa i zvuka, fotografijom i organizacijom festivala i događanja (Revija studentskog filma u Zagrebu, Revija zelenog filma, Festival održivosti i dr.) te aktivno sudjeluje u građenju zajednica i inicijativa vezanih urbane vrtove i građansku participaciju u Rijeci i Zagrebu. Dugogodišnja je članica Radione i benda MMessy Oscillators s kojim nastupa na nizu međunarodnih festivala poput Music Tech Fest u Ljubljani, Izlogu suvremenog zvuka i dr. Voli lemiti i izrađivati DIY sintesajzere i zujalice. Od nedavno djeluje i kao edukatorica u sklopu programa Radione.

Prijavite se do nedjelje, 21. ožujka 2021. točno u ponoć preko prijavnice koje se nalazi na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/NAKdqziB4Z8zNJVh8
Radionica je besplatna.
Sva dodatna pitanja o radionici možete postaviti preko e-maila: edu.radiona.org@gmail.com