Radionica “SuperCollider za početnike”

Radionica “SuperCollider za početnike” pod vodstvom Miodraga Gladovića održava se u subotu i nedjelju, 13. i 14. ožujka od 17:00 do 20:00h na Zoom platformi.

Foto: Miodrag Gladović by Ana Opalić (c)

O radionici:
SuperCollider za početnike
Supercollider je jednostavno rečeno programski jezik za kreiranje zvučnih procesa u stvarnom vremenu. SC je Open source software i radi na Win, Mac OS i Linux platformi. Sastoji se od audio servera i programskog okruženja za kodiranje, sa mogućnošću izrade prilagođenih grafičkih sučelja. Sam jezik je kombinacija objektno orijentiranog i funkcionalnog programiranja. Obzirom na efikasnost i fleksibilnost pogodan je za live coding, umrežene zajedničke izvedbe, algoritamske kompozicije, generativne zvučne aplikacije, višekanalne aplikacije… i mnoge druge primjene.
Cilj je radionice je savladavanje prvih koraka u SC-u. Sintaksa, osnovne postavke audio servera, postavke audio i midi sučelja, kreiranje jednostavnih sintisajzera i efekata sa kontrolom parametara u stvarnom vremenu.

SuperCollider workflow by Arthur Carabott (c)

O voditelju:
Miodrag Gladović diplomirani je inženjer elektrotehnike, glazbenik i multimedijalni umjetnik. Već godinama je izuzetno aktivan na suvremenoj umjetničkoj sceni, bilo kao član umjetničkog dvojca Lightune.G s Bojanom Gagićem, bilo samostalno, a svojim radom, inženjerskim znanjem i izuzetnom kreativnošću kontinuirano doprinosi inovativnosti projekata u kojima sudjeluje. Kombinacija punk pristupa i DIY etike, dva desetljeća dugo glazbeničko iskustvo u stilski različitim bendovima i projektima, inkorporiranje i korištenje novih tehnologija u umjetničkom radu, senzibilitet za suvremenu glazbu i umjetnost – sve su to razlozi zbog kojih je Gladović postao jedno od najprominentnijih imena suvremene scene, ponajprije eksperimentalne i improvizatorske glazbene, ali i drugih inovativnih suvremenih umjetničkih praksi.

Prijavite se do četvrtka, 11. ožujka točno u ponoć preko prijavnice koje se nalazi na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/UiC24QmLMpEDjhrf7
Radionica je besplatna.
Sva dodatna pitanja o radionici možete postaviti preko e-maila: edu.radiona.org@gmail.com