Radionica za mlade: design thinking i sistemske inovacije u primjeni razvoja znanosti i tehnologije

RADIONICA JE POPUNJENA. Radionica za mlade „Design thinking i sistemske inovacije u primjeni razvoja znanosti i tehnologije” održava se u utorak, 31. siječnja od 18 sati u Učeničkom domu Športske gimnazije u Zagrebu.

Radionica je namijenjena mladima od 15 do 29 godina.

Radionica design thinkinga mjesto je gdje osmišljavamo kroz interaktivne vježbe na koji način osmisliti projekt i kako ga realizirati u praksi. Vidjet ćemo kako kroz različite igre i alate pronaći rješenja za ozbiljne probleme svijeta.
Voditeljica: Deborah Hustić (Radiona – Zagreb Makerspace)
Kad: 18:00 – 20:00h
Gdje: Učenički dom Športske gimnazije
Broj polaznika: 12
Trajanje radionice: 2 sata
Prijave: https://forms.gle/27GAX2jy4caAuqvB8

O voditeljici radionice:
Deborah Hustić – edukatorica, PM i kreativna direktorica Radione – Zagreb Makerspace-a. Bavi se nosivom tehnologijom (Textil{e}tronics.org) i zvukom (open source hardver, zvučne kutije i sintesajzeri) te razvojem edukacije provodeći STEAM koncept. Sudionica brojnih domaćih i međunarodnih festivala, izložbi i konferencija u domeni DIY / DIWO elektronike, novih medija, intermedijalnih i hibridnih umjetnosti te interdisciplinarnih inovativnih praksi. Voditeljica niza radionica kreativne elektronike, eTekstila, design thinkinga, sistemskih inovacija i gamifikacijskih metoda za djecu, mlade i odrasle. Sudjeluje u nizu međunarodnih i domaćih projekata i odbora vezanih uz razvoj kreativne edukacije, socijalne inkluzije, građenja zajednica, osnivanja kreativnih prostora, koheziju mladih, građansku znanost te povezivanju IT sektora s GLAM sektorom.
https://linktr.ee/deborahhustic

Projekt “STEM za održivu budućnost” zajednički je projekt ODRAZ-a, Udruge za razvoj “uradi-sam” kulture – Radiona”, Tehničkog učilišta u Zagrebu i Veleučilišta u Šibeniku. Svrha projekta je izgradnja kapaciteta predstavnika organizacija civilnog društva (OCD-a), studenata i drugih zainteresiranih mladih korištenjem suvremenih edukativnih metoda u područjima STEM-a, STEAM-a, održivog razvoja, kritičkog i kreativnog razmišljanja i dr. U fokusu su inovacije koje se koriste za nadahnuće studenata / mladih na zajednički rad s ciljem stvaranja novih proizvoda i poslovnih okruženja koji se temelje na digitalnim i kreativnim kompetencijama. 

Projekt  je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.