Radionica „Programiranje za autsajdere”

Radionica „Programiranje za autsajdere” pod vodstvom Zrinke Ratković održava se u srijedu i četvrtak, 8. i 9. veljače 2023. od 18 do 21.00h u Radioni.

Radionica „Programiranje za autsajdere” bavi se kulturnom i znanstvenom informatičkom poviješću programiranja, vrstama programskih jezika i kakve sve to ima veze s društveno-humanističkim pristupima. Koje su veze između umjetne inteligencije i programiranja i zašto se učenje programskih jezika ne razlikuje previše od učenja ostalih stranih jezika. Polaznici će na radionici dobiti razumijevanje logike programskih jezika, kao i pregled sintakse pojedinih jezika i načina na koji oni funkcioniraju.

Prijaviti se možete do ponedjeljka, 6. veljače 2023. točno u ponoć preko sljedeće poveznice: https://forms.gle/A5cQBmcE4t6sKkQ67
Predznanje nije potrebno. Radionica je besplatna i intergeneracijska.

Zrinka Ratković (cc)

O voditeljici:
Zrinka Ratković – Diplomirala na Fakultetu za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Zagrebu na području robotike i računalnog vida. Nakon diplome radi na Odsjeku za Fonetiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu, na eksperimentima iz područja psiholingvistike. Ubrzo se na duže vrijeme iz struke povlači na poziciju majke i odgojiteljice, da bi se vratila u svojstvu profesorice stručnih predmeta u srednjoj strukovnoj školi za web dizajn. Osim kao nastavnica, ljubav prema programiranju širi i kao instruktorica na online tečajevima u sklopu SmartNinja škole za IT vještine i digitalnu pismenost.

Podržali:
Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske
Zaklada Kultura nova