Radionica „U TRAPtaju savladaj osnove Abletona”

RADIONICA JE POPUNJENA! Radionica „U TRAPtaju savladaj osnove Abletona” pod vodstvom glazbenice i producentice Ivone Eterović aka tonota održava se u ponedjeljak i utorak, 14. i 15. studenoga 2022. od 17 do 20 sati.

Foto: Ivona Eterović aka tonota, Vladimira Spindler (c)

O radionici:
Savladaj osnove produkcije u Ableton LIVE programu kroz izradu pjesme, odnosno stjecanje samopouzdanja za osnove samostalnog rada i istraživanja Abletona.
Radionica će se prilagoditi na preferencijama prijavljenih sudionika koji će imati priliku izraditi pjesmu popularnih žanrova: trap, hip hop, techno, house, drum and bass…

U ponedjeljak, 14. studenoga 2022. s početkom u 17:00 sati održat će se radionica osnova Ableton programa.

Foto: Engadget (c)

U prvom bloku, polaznici će se upoznati s osnovnim pojmovima u digitalnoj produkciji (DAW, MIDI i audio, VST, ASDR envelope), ali i s osnovnom opremom za produciranje kod kuće (odabir pravih slušalica i zvučne kartice). Također, upoznat će se sa Session i Arrangement viewom i Browserom.

U drugom bloku, naglasak će biti na stvaranju ritmike odabranog žanra, odnosno na razvijanje bubnja i basa. Kroz savladavanje tipične ritmike za žanr polaznici će naučiti važnost biranja komplementarnih zvukova za stvaranje željenog zvuka te će se detaljnije upoznati s MIDI Clip viewom, Drum Rackom i sempliranjem.

Foto: Ivona Eterović, Pogon – Interferencije (c)

U trećem bloku, polaznici će se baviti melodijskim elementima svoje pjesme. Zajedno s voditeljicom, odabrat će zvukove pomoću kojih će složiti glavnu melodiju kao i prateće akorde. Kroz izradu melodije i akorada, polaznici će dublje ući u mogućnosti koje pruža Clip view, te će naučiti kako snimati MIDI teme u Abletonu.

U četvrtom bloku, polaznici će aranžirati svoju pjesmu, odnosno složit će kostur svoje pjesme – uvod, verse, refren, bridge i kraj. Upoznat će se s pojmom automatizacije te će ga naučiti primjenjivati na elementima u svojoj pjesmi. Za kraj, naučit će kako eksportati cijelu pjesmu iz programa ili svaki instrument zasebno.

Prijaviti se možete na poveznici: https://forms.gle/mYCMG8Xsv6mU7Yer7
do nedjelje, 13. studenoga 2022. točno u podne. Radionica je besplatna.

Foto: Ivona Eterović – Teodora Lukavski (c)

O voditeljici:
Ivona Eterović (tonota) glazbena je producentica, multi-instrumentalistica i psihologinja iz Zagreba čija je karijera do sada obilježena stvaranjem specifičnog i svježeg zvuka, kombinacijom elemenata ambijentalne i bass muzike. U svojem radu Ivona često kombinira zvukove dobivene field recordingom s digitalnim sound designom. Fokusira se na stvaranje introspektivne glazbe koja slušatelja potiče na promišljanje i emotivno proživljavanje. Ivona ne želi ostati koncentrirana na jedan žanr, već pronalazi afinitete u ambijentalnoj i eksperimentalnoj klupskoj elektronici, hip hopu, popu, ali i stvaranju pozadinske glazbe za film i predstave. 2020. godine završava modul Electronic music producer u Zagrebu na UNITED POP-u kao najbolja u generaciji.
Web: https://www.facebook.com/tonotamusic/