Radionica „RECItaža – ekspresija kroz montažu i reciklažu”

Radionica asamblaža likovne umjetnice Mije Maraković pod nazivom „RECItaža – ekspresija kroz montažu i reciklažu” održava se u subotu i nedjelju, 12. i 13. studenoga 2022. od 17:30 do 20:30 sati.

Na radionicama polaznici će imati priliku od stare i neupotrebljive tehnologije ostvariti vlastito umjetničko djelo. Kroz precizno rezanje, rastavljanje, razbijanje tehnoloških proizvoda polaznici će otkriti što se sve
nalazi u njima i kakvi ih materijali sačinjavaju.

Foto: Cyber Fish  – Raffaele Cornaggia (c)

Sastavljanjem dijelova tehnološkog otpada, koji je prethodno rastavljen, svaki sudionik napravit će svoj asamblaž kojeg će moći ponijeti sa sobom.
Za izradu vlastitog djela biti će osiguran pribor: kliješta, žica, bušilice, čavli, šarafi, čekić te će svatko dobiti jedan okvir unutar kojeg će slagati svoju kompoziciju.

Na radionicu se možete prijaviti do srijede, 28. rujna 2022. točno u podne na poveznici: https://forms.gle/yHjzuGCLjVN8uP3t7
Radionica je intergeneracijska, besplatna i traži samo vašu volju i malo kreativnosti.

Foto: Mia Maraković (c)

O voditeljici:
Mia Maraković rođena je 23. 09. 1990. u Zagrebu. Završava srednju školu Primijenjene umjetnosti i dizajna 2009. godine, a 2011. upisuje preddiplomski sveučilišni studij Likovna kultura na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu kojeg završava 2014. godine te stječe zvanje Sveučilišna prvostupnica (baccalaurea) edukacije likovne kulture. Godine 2018. stječe titulu Magistra Likovne kulture. Do sada je imala osamnaest samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu te osamdesetak skupnih izložbi. Umjetnica kroz svaku seriju radova dovodi u pitanje reciklažu bilo kojeg materijala u ime stvaranja novog umjetničkog rada.
Web: https://mia-marakovic.jimdofree.com/