Radionica „U TRAPtaju savladaj osnove Abletona”

Radionica „U TRAPtaju savladaj osnove Abletona” pod vodstvom glazbenice i producentice Ivone Eterović aka tonota održava se u utorak i srijedu, 11. i 12. travnja 2023. od 18 do 21 sat.

Ivona Eterović aka tonota

O radionici:
Savladaj osnove produkcije u Ableton LIVE programu kroz izradu pjesme, odnosno stjecanje samopouzdanja za osnove samostalnog rada i istraživanja Abletona. Radionica će se prilagoditi na preferencijama prijavljenih sudionika koji će imati priliku izraditi pjesmu popularnih žanrova: trap, hip hop, techno, house, drum and bass…

U prvom bloku, polaznici će se upoznati s osnovnim pojmovima u digitalnoj produkciji (DAW, MIDI i audio, VST, ASDR envelope), ali i s osnovnom opremom za produciranje kod kuće (odabir pravih slušalica i zvučne kartice). Također, upoznat će se sa Session i Arrangement viewom i Browserom.

U drugom bloku, naglasak će biti na stvaranju ritmike odabranog žanra, odnosno na razvijanje bubnja i basa. Kroz savladavanje tipične ritmike za žanr polaznici će naučiti važnost biranja komplementarnih zvukova za stvaranje željenog zvuka te će se detaljnije upoznati s MIDI Clip viewom, Drum Rackom i sempliranjem.

Prijaviti se možete na poveznici: https://forms.gle/YS9ox5wLJGG4tipR8
do ponedjeljka, 10. travnja 2023. točno u podne. Radionica je besplatna.

O voditeljici:
Ivona Eterović (tonota) glazbena je producentica, multi-instrumentalistica i psihologinja iz Zagreba čija je karijera do sada obilježena stvaranjem specifičnog i svježeg zvuka, kombinacijom elemenata ambijentalne i bass muzike. U svojem radu Ivona često kombinira zvukove dobivene field recordingom s digitalnim sound designom. Fokusira se na stvaranje introspektivne glazbe koja slušatelja potiče na promišljanje i emotivno proživljavanje. Ivona ne želi ostati koncentrirana na jedan žanr, već pronalazi afinitete u ambijentalnoj i eksperimentalnoj klupskoj elektronici, hip hopu, popu, ali i stvaranju pozadinske glazbe za film i predstave. 2020. godine završava modul Electronic music producer u Zagrebu na UNITED POP-u kao najbolja u generaciji.
Web: https://www.facebook.com/tonotamusic/