Radionica Tehnologije pametnih gradova – LoraWan i Arduino osnove za mlade (15-29)

Radionica za mlade nazivom Tehnologije pametnih gradova – LoraWan i Arduino osnove pod vodstvom Davida Zovka (Soldered) održava se u četvrtak, 9. ožujka 2023. od 18:00 do 21:00 sat u Radioni. Radionica se realizira u sklopu projekta “STEM za održivu budućnost”.

Foto: Soldered (c)

Na radionici će polaznici dobiti uvodno predavanje o LoRa tehnologiji (što je, kako radi, glavne prednosti i nedostaci, vrste LoRa mreža, usporedba s drugim sličnim tehnologijama, use-cases i dr.). Nakon toga slijedi uvod u Arduino sustav i jednu Arduino kompatibilnu pločicu, što uključuje postavljanje Arduino okruženja na računalu te povezivanje senzora na Arduino i očitavanje njegove vrijednosti.

darkomares.com

U drugom dijelu radionice ćemo se baviti instalacijom LoRa gateway-om, postavljanje istog na The Things Networki kako poslati podatke sa senzora na TTN mrežu.

Radionica je za mlade od 15 do 29 godina. Prijave do utorka, 8. ožujka 2023. u podne preko poveznice: https://forms.gle/NC9k5zMhEniVZugy7
Radionica je besplatna.

David Zovko, fotografija: Darko Mareš (c)

O voditelju: 
David Zovko rođen je u Đakovu 1996.g. Na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija 2021.godine diplomira na smjeru Automobilsko inženjerstvo i komunikacije. U poduzetničke vode ulazi 2011. godine kada osniva vlastiti obrt i kreira prvu hrvatsku Arduino kompatibilnu pločicu Croduino. Od 2016.g. je voditelj poslovanja u tvrtki Soldered Electronics d.o.o. u Osijeku koja se bavi proizvodnjom i razvojem elektroničkih sklopova, prvenstveno za edukacijske svrhe, ranije poznatoj pod nazivom “e-radionica”. Tvrtka danas broji 9 zaposlenih te više od 120 vlastitih proizvoda koje se prodaju u 60 zemalja svijeta.
Web: https://soldered.com/hr/

Projekt “STEM za održivu budućnost” zajednički je projekt ODRAZ-a, Udruge za razvoj “uradi-sam” kulture – Radiona”, Tehničkog učilišta u Zagrebu i Veleučilišta u Šibeniku. Svrha projekta je izgradnja kapaciteta predstavnika organizacija civilnog društva (OCD-a), studenata i drugih zainteresiranih mladih korištenjem suvremenih edukativnih metoda u područjima STEM-a, STEAM-a, održivog razvoja, kritičkog i kreativnog razmišljanja i dr. U fokusu su inovacije koje se koriste za nadahnuće studenata / mladih na zajednički rad s ciljem stvaranja novih proizvoda i poslovnih okruženja koji se temelje na digitalnim i kreativnim kompetencijama. 

Projekt  je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. 

Podržala: Zaklada Kultura nova