Radionica Paper engineering – Pop-up, br. 2

RADIONICA JE POPUNJENA! Radionica Paper engineering – Pop-up, br. 2 pod vodstvom Paule Bučar održat će se u ponedjeljak, 13. prosinca od 18 do 22 sata u radioninom labu na adresi Nova cesta 186. Ulaz slobodan.

Foto: Peter Dahme (c)

O radionici:
Polaznici će eksperimentirati s nekoliko mehanizama te ih primijeniti u izradi pop-up objekta. Dizajn pop up-a temelji se na nekoliko osnovnih tehnika poput elemenata povlačenja, nagiba, vrtnje i podizanja. Nije važan samo iskačući dio, u paper engineeringu također radimo s pokretima i
animiramo način na koji se pop-up mehanizam preklapa i pomiče što čini interakciju još snažnijom.

Radionica će se baviti dizajniranjem i primjenom nekoliko pop-up sistema, a uz to ugradit ćemo i malene LED diode u mehanizam kako bi pojačali dojam volumena odnosno trodimenzionalnosti objekta/ forme te izazvali druge prostorne efekte. Većinu znanja steći ćemo praktičnim iskustvom oblikovanja, najbolje i najbrže učimo putem pokušaja i pogrešaka.

Tako ćete najviše naučiti o stvaranju papirnatih umjetničkih djela. Uživajte u stvaranju objekata s kojima se možete igrati ili primijeniti u izradi kartica i knjiga, arhitektonskih rješenja, instalacija ili iskoristiti za dijelove grafičkog dizajna i još mnogo toga.

Prijaviti se možete na sljedeću poveznicu:
RADIONICA JE POPUNJENA

https://forms.gle/DZ6oUQL92V8y2qWu8 do subote, 11. prosinca 2021. točno u podne.

Paula Bučar

PAULA BUČAR
Rođena je 1986. godine u Zagrebu. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu na Nastavničkom odsjeku 2015. godine. Bavi se scenografijom i kazališnom rasvjetom. Aktivna je članica Radione – Zagreb makerspace-a u sklopu kojeg aktivno sudjeluje u izlagačkom i edukativnom programu laba. Osmišljava i vodi radionice paper engineering-a, bavi se 3D modeliranjem u Blenderu.