Radionica Ring modulator gitarske pedale @ FUNK, Koprivnica

Radionica DIY gitarske pedale: Ring modulator, održat će se pod vodstvom Tomislava Cvetanovića i Zvonimira Domazeta, u subotu i nedjelju, 4. i 5. prosinca 2021. u prostorima Foruma udruga nezavisne kulture – FUNK u Koprivnici.

FUNK / Kampus, Koprivnica04.12. (subota) / 10 – 14h
05.12. (nedjelja) / 10 – 14hMaksimalan broj polaznika radionice je 10.
Za prijavu na radionicu potrebno je ispuniti sljedeći obrazac (rok: 02.12.2021. do ponoći):
https://forms.gle/xJ5SXyYMr4PoSYoj7

Radionica DIY gitarske pedale: Ring modulator, održat će se pod vodstvom Tomislava Cvetanovića i Zvonimira Domazeta, u subotu i nedjelju, 4. i 5. prosinca 2021. u prostorima Foruma udruga nezavisne kulture – FUNK u Koprivnici.Tijekom dvodnevne radionice, polaznici će moći izraditi svoju gitarsku pedalu – Ring modulator.

U osnovi ova se pedala sastoji od beat crushera, oktave, fuzza, prstenastog modulatora i prljavih zvukova pogona. Mnogo je lakše reći da istovremeno zvuči i egzotično i pomalo futuristički. Kontrole počinju s razlučivosti koja određuje radni ciklus ili omjer uključenog i isključenog vremena noseće frekvencije, što možemo usporediti s izoštravanjem objektiva fotoaparata, čineći ga oštrim ili mutnim koliko god želite. Sample Rate funkcija dodatno prilagođava noseću frekvenciju unutar zadanog raspona, dok Gain dodaje određenu kompresiju i izobličenje za fuzz-y i synth-y vrste zvukova. Usamljeni prekidač je Hi/Lo prekidač, koji mijenja frekvencijski raspon noseće frekvencije, a Volume zaokružuje stvar podešavanjem ukupnog izlaza efekta.Ovo je pedala iz snova za svakog eksperimentatora zvukom. Ona uzima vaš zvuk i pretvara se u robotski tonski nered koji se ulijeva u kaos i logiku dok svirate i neprestano će vas iznenađivati, uzbuđivati i motivirati da stvarate nova i divna zvučna čuda.Radionica je besplatna za polaznike.


O voditeljima:
Tomislav Cvetanović – rođen 1977. u Zagrebu, gdje završava gimnaziju te funkcionalnu muzičku pedagogiju u Glazbenoj školi Elly Bašić. Djeluje kao profesor gitare te brusi svoja znanja o opremi u nizu trgovina muzičke opreme, od kojih je neke i su-osnovao. Od 1991. bavi se elektronskom glazbom i DJ-ingom. Strast prema muzici dovodi ga do izrade gitarskih efekata i elektronskih instrumenata poput sintesajzera, sekvencera i loopera. Svaki glazbeni uređaj koji otvori istog trena pretvori u svojoj glavi u elektroničku shemu i ubrzo pronađe način kako isti uređaj napraviti u daleko jeftinijoj varijanti. Kao i svaki inovator, ima zatrpan stol hrpom otvorenih uređaja koji čekaju svoj trenutak bljeska.Zvonimir Domazet (Split), fizičar s ogromnom strašću za rastavljanjem svega što mu dođe pod ruke, osobito audio uređaja, poput sintesajzera, gitarskih efekata i sl. Dugogodišnji je volonter i pomagač Tvornice znanosti u Splitu. Od studentskih dana djeluje kao tonac za mnoge bendove i izvođače u Splitu, a dolaskom u Zagreb prebacuje se na različite tipove uređaja od elektrana diljem planete do kalkulatora ili mikseta koje popravlja/hakira sa zadovoljstvom. Ima crni pojas u lock-pickingu te je održao nekoliko radionica u tom području u Radioni i djelovao kao stručna tehnička podrška na radionicama gitarskih pedala Darka Vajde. Izlaže svoje radove u sklopu Radionina izlagačkog programa. Kuhinjski stol pretvorio je u laboratorij i stalno je prekriven rastavljenim elektroničkim uređajima zbog čega često doručkuje u svom dnevnom boravku.. . .

Radionica gitarske pedale provodi se u sklopu projekta Centar+.
Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.