Radionica MP3ggerS – e-tekstil

Radionica pod vodstvom Lavoslave Benčić MP3ggerS – e-tekstil održat će se 31. kolovoza 2022. u Radioninom labu od 17:00 do 20:00 sati.

Foto: Lavoslava Benčić (c)

O radionici:
Tehnologija je snažno ugrađena u suvremene umjetničke prakse i aktivnosti. Nudi alate za bolje razumijevanje njezina utjecaja na suvremeni život te omogućuje prepoznavanje njezinih temeljnih struktura i potencijala. Sve više umjetnika koristi najnovije tehnologije u svom radu.

Uz niz novih alata, oni traže inovativne načine za kritički angažman, razumijevanje svijeta i gledanje u budućnost. Uz učenje o elektronici u umjetničkim praksama, koje je redoviti dio serije DIY elektroničkih umjetničkih radionica, MP3ggers radionici dodajemo i najsuvremenije tehnologije za izradu prototipova umjetničkih djela ili projekata.

Foto: Lavoslava Benčić (c)

MP3ggerS je jednostavan audio player koji u svom proširenom obliku postaje alat za eksperimentiranje i stvaranje. Sudionici radionice rade s kapacitivnim materijalima, elektroničkim sklopovima te materijaliziraju novi audio uređaj i meke okidače pomoću računalnih tehnika (lasersko rezanje i tekstilna preša).

Foto: Lavoslava Benčić (c)Radionica MP3ggerS namijenjena je praktičnoj demonstraciji i provedbi procesa u kojem tekstilne i elektroničke komponente zajedno tvore potpuno funkcionalan uređaj odnosno tekstilni MP3 player s mekim okidačima.

Polaznici radionice uče osnove elektronike, akustike, mekih sklopova i e-tekstila.

Radionica je intergeneracijska podjednako za djecu, mlade, odrasle i seniore te za nju nije potrebno prethodno predznanje.
Prijavite se na sljedećoj poveznici do 30. kolovoza 2022. točno u podne: https://forms.gle/SuURU38o3QgLpLkC7
Radionica je besplatna
.

Foto: Lavoslava Benčić (c)

O voditeljici:
Lavoslava Benčić je interdisciplinarna umjetnica, pedagog i kurator. Po obrazovanju je inžinjerka i menadžerka medijske produkcije te magistrica medijskih umjetnosti i praksi. Koncipira i provodi medijske projekte (video, grafika, fotografija, DIY elektronika, mašinsko učenje, grafički zvuk …).
Predaje medijsku produkciju na Institutu i akademiji za multimedije u Ljubljani i Integrirane prakse u umjetnosti i elektronici na Akademiji umjetnosti u Novoj Gorici.

Njene aktivnosti uključuju istraživanje i razvoj novih tehnologija koje primjenjuje u autorskim projektima. Većina njenih intermedijskih projekata temelji se na prirodnim materijalima, elektroničkom tekstilu, videu, grafičkom zvuku, zvučnoj reakciji na podražaje i generativnim zvučnim krajolicima koji pokreću svjetlosne efekte.

Također se istaknula kao mentorica na radionicama i seminarima hibridnih i istraživačkih umjetničkih praksi. Kreira i vodi novomedijske radionice za odrasle i djecu (DIY elektronika, elektronski tekstil, grafički zvuk, strojno učenje idr. …) u Danskoj, Hrvatskoj, Italiji, Sloveniji i Srbiji.

Njeni su radovi izloženi/prikazani/objavljeni stotinjak puta u više od dvadesetak zemalja i nagrađeni četrnaest puta. Članica je strukovnih udruženja (ADA Artist, ZDSLU, DLUL, HUIU).
Detaljnije: https://issuu.com/lavoslava/docs/portfolio_4_21

Radionica podržana od:
Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske // Grad Zagreb //
// Zaklada Kultura nova