Projekt “#InkluLab – inovativne umjetničke i kulturne prakse” završio

Projekt #InkluLab – inovativne umjetničke i kulturne prakse doveli smo u srpnju do kraja. Bilo je ovo 12 mjeseci aktivnog druženja s članicama i članovima Kluba Vjeverica s kojima smo u sklopu projekta realizirali STEAM radionice kreativne elektronike u područjima sound arta, hibridnih praksi i vizualne kulture i dizajna.

Tijekom projekta realizirane su u sklopu javne konferencije radionice na temu rada s osobama intelektualnim oštećenjima, kako rješavati konflikte i što ne raditi s osobama s intelektualnim izazovima.

Također, realizirana je vrlo uspješna radionica likovne kulture u simbiozi s dramskom radionicom koje su rezultirale objavom slikovnice, premijerom kazališne predstave i objavom dramskog teksta sudionika radionice – članovima Kluba Vjeverica.

U sklopu projekta realizirano je 8 radionica, zatim 1 radionica u trajanju od nekoliko mjeseci koja je rezultirala slikovnicom i vizualnim materijalom te dramski višemjesečni laboratorij koji je rezultirao dramskim tekstom i kazališnom predstavom.

Radionice o tome kako raditi s osobama s intelektualnim oštećenjima i kazališna predstava Vjeverica ostaju dostupne online kao i slikovnica i dramski tekst.

Sve detalje projekta može vidjeti na mrežnoj stranici: https://inklulab.eu/

U projektu su sudjelovali: Karmen Puškar, Doris Mateljak, Petra Kraljević, Lovro Krsnik, Roko Ševerdija, Kristijan Ugrina, Ivan Hromatko, Deborah Hustić, Ana Horvat, Paula Bučar, Layla Munitić, Damir Prizmić i Goran Mahovlić.

#InkluLab je nastao kao suradnički projekt Udruge za razvoj ‘uradi-sam’ kulture – Radiona / Zagreb Makerspace (koordinator), Udruge za podršku osobama s intelektualnim oštećenjima Grada Zagreba (partner) i Centra za kulturu Trešnjevka – CeKaTe (partner).

Cilj projekta #InkluLab – inovativne umjetničke i kulturne prakse je stvoriti dugotrajniju suradnju između partnera koji su startali projekt i uključivati druge zainteresirane dionike u buduće projekte.

Od početka željeli smo da #InkluLab – inovativne umjetničke i kulturne prakse bude odskočna daska za InkluLAB edukativnu platformu unutar koje se i dalje bavimo inkluzivnim i kohezivnim inovativnim kulturnim, tehnološkim, umjetničkim i znastvenim suradničkim praksama.

Nakon završetka projekta #InkluLab – inovativne umjetničke i kulturne prakse tijekom ljetnog i jesenskog perioda aktivnosti InkluLABA se nastavljaju kroz druge suradničke projekte sa ‘starim’ i novim partnerima o čemu više možete saznati na stranici projekta: https://inklulab.eu/

Vidimo se na nekom od događanja!

Radiona.org