Radiona @ Festival Tobogan

Radiona.org sudjeluje u programu Festivala Tobogan radionicom Paule Bučar pod nazivom Eksplozivna knjiga. Radionica je dio dječjeg programa i održava se u petak, 25. 6. 2021. u 18 sati u Dječjoj kući (dnevni boravak) u organizaciji Gradske knjižnice Rijeka.

Radionica je namijenjena djeci dobi od 10 do 13 godina, s 8 sudionika.

O radionici:

Izradite vlastiti notebook ili sketchbook neobičnog „eksplozivnog“ izgleda koja može služiti kao notebook, čestitka ili sketchbook! 

Na ovoj posebnoj radionici učimo kako napraviti interaktivnu knjižicu koja se transformira u niz kvadratnih i trokutastih stranica prikladnih za zapisivanje, crtanje i lijepljenje poruka, fotografija. “Explosion book” izrađujemo od papira i kartona, dat ćemo joj i osobni dodir dekoriranjem vanjskih korica te osmišljavanjem njenog unutarnjeg sadržaja tj. namjene.

Njena baza se sastoji se od niza kvadratnih osnova, savinutih na određen način te izrezanih korica u obliku kvadrata, trokuta ili drugih dizajnerskih rješenja. Što se više kvadratnih osnova spoji to će knjižica biti eksplozivnija. 

Program podržava US Embassy Zagreb kroz program American Corner Rijeka. 

Za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava na mail prijave.programi@gkri.hr s naznakom naziva programa i termina. 

O festivalu:

Festival Tobogan pod geslom “aktivne ferije za djecu” održava se od 2017. godine tijekom kraja lipnja i početkom srpnja te je ovo peto izdanje manifestacije. Nastao je u sklopu razvoja programskog pravca Dječja kuća kao dio aktivnosti programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Organizatori Tobogana za 2021. godinu su gradske ustanove u kulturi Art-kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Gradska knjižnica Rijeka, programski partneri na razvoju Dječje kuće. Programski fokus festivala su kultura i umjetnost u širem smislu s posebnim fokusom na suvremene i inovativne prakse.