Radionica E-sova narukvice

Radionica E-sova narukvice pod vodstvom Lavoslave Benčić održava se 1. rujna 2022. od 17:00 do 19:00 sati u Radioni. Radionica je intergeneracijska i za nju nije potrebno predznanje u elektronici.

Foto: Lavoslava Benčić (c)

E-tekstilna E-sova narukvica je jednostavan i atraktivan modni dodatak. U sovinim očima svjetle LED svjetla. Na radionici se sudionici/e upoznaju s osnovama elektronike i otkrivaju što je strujni krug, koji su njegovi osnovni elementi i kako djeluje. Uče o izgledu i svojstvima LED dioda, prekidača i baterija, razumiju pojavu kratkog spoja, otpora i provodnosti.

Sudionici rade s elektroničkim komponentama i materijalima prilagođenim za siguran rad. Cilj e-tekstilne radionice je da svaki sudionik izradi narukvicu; poveže izvore svjetla (LED) s izvorom napajanja (3V baterija) i pokrene ga prekidačem. Po završetku radionice, sudionik uzima uradak sa sobom.
Za sudionike 9 godina +.
Trajanje 1-2 sata.

Radionica je intergeneracijska podjednako za djecu, mlade, odrasle i seniore te za nju nije potrebno prethodno predznanje.
Prijavite se na sljedećoj poveznici do 31. kolovoza 2022. točno u podne: 

https://forms.gle/7qmSJuyacTLcRoEX6
Radionica je besplatna
.

O voditeljici:
Lavoslava Benčić je interdisciplinarna umjetnica, pedagog i kurator. Po obrazovanju je inžinjerka i menadžerka medijske produkcije te magistrica medijskih umjetnosti i praksi. Koncipira i provodi medijske projekte (video, grafika, fotografija, DIY elektronika, mašinsko učenje, grafički zvuk …).
Predaje medijsku produkciju na Institutu i akademiji za multimedije u Ljubljani i Integrirane prakse u umjetnosti i elektronici na Akademiji umjetnosti u Novoj Gorici.

Njene aktivnosti uključuju istraživanje i razvoj novih tehnologija koje primjenjuje u autorskim projektima. Većina njenih intermedijskih projekata temelji se na prirodnim materijalima, elektroničkom tekstilu, videu, grafičkom zvuku, zvučnoj reakciji na podražaje i generativnim zvučnim krajolicima koji pokreću svjetlosne efekte.

Također se istaknula kao mentorica na radionicama i seminarima hibridnih i istraživačkih umjetničkih praksi. Kreira i vodi novomedijske radionice za odrasle i djecu (DIY elektronika, elektronski tekstil, grafički zvuk, strojno učenje idr. …) u Danskoj, Hrvatskoj, Italiji, Sloveniji i Srbiji.

Njeni su radovi izloženi/prikazani/objavljeni stotinjak puta u više od dvadesetak zemalja i nagrađeni četrnaest puta. Članica je strukovnih udruženja (ADA Artist, ZDSLU, DLUL, HUIU).
Detaljnije: https://issuu.com/lavoslava/docs/portfolio_4_21

Radionica podržana od:
Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske // Grad Zagreb //
// Zaklada Kultura nova