Ljeto kod Tesle: Radionica „Mobili i pokretne strukture”

Vrijeme je za umjetničko oblikovanje u programu! Stiže nam radionica dizajnera Damira Prizmića „Mobili i pokretne strukture” u četvrtak, 6. srpnja 2023., od 10:00 – 12:00h u kino dvorani Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Radionica je namijenjena polaznicima svih dobi od djece do odraslih
Vrijeme održavanja: četvrtak, 6. srpnja 2023., 2023., 10:00 – 12:00h
Broj polaznika: 8-10
Prijave na e-mail: kosjenka.laszlo.klemar@tmnt.hr

O radionici:
Na radionici ‘Mobili i pokretne strukture’ polaznici će izrađivati kinetičke objekte inspirirane radovima umjetnika poput Alexandera Caldera, dizajnera Bruna Munarija i drugih. Traženjem optimalnog odnosa između elemenata – vodeći pritom računa o fizičkoj i vizualnoj ravnoteži – stvarat ćemo kinetičke strukture koje reagiraju već i na lagani povjetarac, kontinuirano mijenjajući formu. Svoje kreacije moći će ponijeti sa sobom.

O voditelju radionice:
Damir Prizmić je freelance dizajner. Djeluje na širem spektru disciplina poput dizajna izložbi, interakcija, dizajna vizualnih komunikacija, produkata, koncepata i alata. Aktivan je i na području edukacije te na promicanju open-source i DIY kulture. Su-osnivač je i dopredsjednik Radione, udruge za razvoj DIY kulture temeljene na povezivanju umjetnosti, znanosti i tehnologije te član Hrvatskog dizajnerskog društva i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Program “Ljeto kod Tesle“ je financiran sredstvima Ministarstva kulture i medija kroz Program poticanja razvoja publike u kulturi u Republici Hrvatskoj u 2023.

Više o programu: https://radiona.org/ljeto-kod-tesle-2023/