LEGO mikroskop Hack

Radionica LEGO mikroskop Hack pod vodstvom Ivana Deckera (Gradionica) i Tomislava Mikića (Radiona) održava se u petak, 1. listopada od 17:00 do 21:00 sat u Radioni.

O radionici:
Polaznici radionice će izrađivati mikroskop uz pomoć LEGO kocki te prolaziti kroz nekoliko hakerskih manevara kako izvući najbolje stvari iz tako izgrađenog mikroskopa. Ovo je radionica mikroskopa uz metodu pokušaja i pogreške. Paralelno s mikroskopom polaznici će moći istraživati mogućnosti korištenja LEGO kocki pri izradi 3D printera, protetici i sl. Radionica će se sastojati od dva modula, jedan posvećen konstrukciji i dizajnu, a drugi elektronici i funkcionalnosti izrađenih uređaja. 

O voditeljima:

Ivan Decker djeluje kao voditelj programa pod nazivom LEGO Edukacija u sklopu Udruge Gradionica. Nositelj je certificiranog razvoj programa učenja pod nazivom LEGO Edukacija odobrenog od MZOS i AZOO kao jedini u Hrvatskoj. Održava redovitih edukativne programe u osnovnim školama u Zagrebu uz podizanje vlastite škole “Gradionica” za održavanje redovitih tečajeva. Pripremao projekte  i sudjelovao u robotičkim ligama (Robokup i FLL) u Sjedinjenim državama od 2017 na dalje. Sudjelovao na nizu događanja za promocija znanosti, tehničke kulture i kreativnosti (Znanstveni piknik 2015, 2016, 2017, 2018, Girls in ICT day, Girls in science day, DOOR, itd.).
Web: https://www.gradionica.hr/

Tomislav Mikić studira na smjeru znanost o okolišu Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. Član je udruge Radiona – Zagreb Makerspace i vrsan elektroničar čije su posebne strasti astrofotografija, mikroskopi i teleskopi, dok njegov interes seže od starijeg hardvera preko old school logičkih čipova sve do modernih FPGA tehnologija. Kad mu pogled nije uperen kroz neku leću (neovisno o smjeru), radi softverske projekte za svoj atletski klub Agram koji često predstavlja na dugim prugama na domaćim i međunarodnim atletskim natjecanjima ili kroz fotografiranje atletskih mitinga za sve uzraste. Do sada je sudjelovao na nizu Radioninih programa kao najmlađi izlagač i edukator te u sklopu programa Clubture mreže
Web: radiona.org

Radionica je besplatna.
Prijave na sljedećem linku: https://forms.gle/Tfh9am4vpKsywZcn8 do četvrtka, 30. rujna 2021. točno u ponoć.

Radionica je zamijenjenima svima, od djece do umirovljenika i svih onih između koji vole LEGO, mikroskopiju ili elektroniku.

Polaznike molimo da sa sobom obavezno ponesu zaštitne maske, dok su dezinfekcijska sredstva osigurana u Radioni.