Ljeto kod Tesle – jedanaesti tjedan (program za obrtnike): Radionica 3D ispisa za građevinski sektor

Radionica 3D ispisa za građevinski sektor održava se u ponedjeljak, 27. rujna od 17:00 do 19:00 sati u Kino dvorani Tehničkog muzeja Grada Zagreba. Radionica je dio UrbanM projekta i namijenjena je obrtnicima u građevinarstvu. 

Vrijeme održavanja: 
17:00-20:00h, ponedjeljak, 27. rujna 2021.
Mjesto održavanja:
Tehnički muzej Nikola Tesla – Kino dvorana
Savska cesta 18, Zagreb
Ciljna publika:
Obrtnici u građevinskom sektoru
Radionica je besplatna
Prijave na e-mail: kosjenka.laszlo.klemar@tmnt.hr

O radionici:
Na radionici ćemo se baviti najraširenijom tehnikom ispisa 3D modela, te samim modeliranjem – izradom objekata za zidne površine i sl. pomagala koji se mogu 3D printati. Polaznici će prvo dobiti uvod u softversku i hardversku komponentu kao i vrste materijala za printanje. Fokusirat ćemo se na važne točke podešavanja i kalibraciju samog printera te pomoći ljudima kako proći kroz trnovit put pravilnog odabiranja postavki. Proći ćemo s polaznicima kroz tehnike crtanja i izradu G-koda za ispis. 

O voditelju: 
Mario Pavlić – elektroničar po struci, radi godinama kao razvojni tehničar informatičkih sustava. Bavi se podjednako uspješno hardverom i softverom, specijalizacija u područjima PIC mikrokontrolera (Microchip), igraćih naprava, senzora pokreta, holograma, CNC uređaja i 3D printera. Član je Udruge za razvoj „uradi-sam“ kulture – Radiona – Zagreb Makerspace, gdje je osim na naprednoj elektronici, angažiran i kao tehnički voditelj grupe za 3D printere / CNC uređaje. Izradio hologram Marije Jurić Zagorke za istoimeni muzej koji je do sada predstavljen na brojnim festivalima i sajmovima. Voditelj niza uspješnih radionica vezanih za 3D printanje, tehnike jetkanja el. Proločica, open source robotike i kinetike – pokrentih objekata.
Web: radiona.org

O projektu:
Pilot-projekt Makers`’ Community Hub dio je provedbe Akcijskog plana projekta Urban M, osmišljen uz uključivanje dionika.
Partneri: Grad Zagreb, Tehnički muzej Nikola Tesla
Koordinator pilot-projekta: Radiona – Zagreb Makerspace
Dionici u projektu: Algebra, Bioteka, Gradionica, Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Grafički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska zajednica Tehničke kulture, Hrvatski robotički savez, Impact Hub Zagreb, Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), ODRAZ – Održivi razvoj zajednice, Obrtnička komora Grada Zagreb, Radiona – Zagreb Makerspace, samostalna umjetnica Nina Iris Bešlić, Zagrebački inovacijski centar – ZICER, Zelena mreža aktivističkih grupa – ZMAG.