Izložba „Bestijarij elektroentiteta, br. 2: Čudnovati objekti”

Izložba „Bestijarij elektroentiteta, br. 2: Čudnovati objekti” otvara se u utorak, 29. studenoga 2022. te ostaje otvorena do 16. prosinca, 2022. u Galeriji Modulor u Centru za kulturu Trešnjevka.

Ionako je sve imaginarno. Zato je važno. Ljudi se svađaju samo oko imaginarnih stvari.
– Neil Gaiman, Američki bogovi

Ulazak i preplitanje mitskih elemenata u domeni hibridnih umjetnosti osnovna je poveznica predstavljenih radova na izložbi „Bestijarij elektroentiteta, br. 2: Čudnovati objekti”. Bestijarij ne bi bio bestijarij da se nismo osvrnuli i na pokoje mitsko stvorenje poput „baukača“, slavenske varijante „Pješčenjaka“ kojeg znamo po daleko poznatijem imenu kao Sandman.

Posjetitelji mogu vidjeti i mandalu pretvorenu u elektronički objekt te  animatroničku instalaciju povezanu s kretnjama posjetitelja , kao i LED instalaciju vezanu uz tijek prolaska vremena. Suptilnim označavanjem prostora su-odnosom svjetla i tame izložba istražuje pojmove tame, svjetla, zla, dobra, prolaznosti i neumoljivosti. 

Predstavljeni radovi na sjecištima su korištenja tehnologije 3D ispisa i građanske participacije u procesu dijeljenja znanja i procesa rada na predstavljenim artefaktima. 

Mogućnosti dodavanja vlastitih značenja i asocijacija u odnosu na izložene objekte i asocijativne interakcije koje proizlaze iz interaktivnosti s njima, posjetititelja upućuje na stvaranje vlastitih narativa i su-odnosa s tehnologijom, neumitnim životnim pojmovima ili mitskim pojavama.

Izlažu: Mario Pavlić, Goran Mahovlić, Radiona kolektiv
Kustosica: Deborah Hustić
Dizajn: Leo Kirinčić
Za Galeriju Modulor: Saša Martinović Kunić

Otvorenje:
29. studenoga 2022. u 19 sati, Galerija Modulor
Izložba je otvorena do 16. prosinca 2022.
Radno vrijeme: pon – petak: 10 – 20h

Podržali:
Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske / Grad Zagreb