„NoiseToys – nije samo za dečke”

Radionica „NoiseToys – nije samo za dečke” njemačkog glazbenika, umjetnika i circuit bendera Alwina Webera održava se u četvrtak i petak, 17. i 18. studenoga 2022. od 17:30 do 20:30 sati u Radioninom labu na Knežiji.

Foto: Alwin Weber (c)

Glazbenik i umjetnik Alwin Weber iz Dresdena bavi se elektroničkom glazbom i lemljenjem više od 15 godina. Sa svojim CircuitCircle održao je mnoštvo radionica lemljenja diljem planeta, specijalizirao se za strujne krugove i čudne zvukove, a također izvodi samostalne nastupe pod umjetničkim imenom StöRenFrieD.

Alwin je također kreator programa CircuitControl tjedna lemljenja u Dresdenu koji traje već 10 godina.

Foto: Alwin Weber (c)

Za Radioninu radionicu sa sobom će ponijeti neke od svojih kompleta za lemljenje, kao što su “SCREAMO”, “TOUCHSYNTH”, “LDERROR”, kao i neke delay efekte i loop module za zajednički circuit bending. Svatko može zalemiti širok raspon instrumenata s čudnom bukom, a nakon toga ćemo imati lijep eksperimentalni jam.

Prijaviti se možete do srijede, 16. studenoga 2022. na poveznici: https://forms.gle/fpAu6reXUhousmqp7
Kotizacija iznosi 200,00 kn. Svoje uređaje nosite kući.
Za radionicu nije potrebno nikakvo predznanje.

Foto: Alwin Weber (c)

O voditelju:
Alwin Weber aka “StöRenfrieD” njemački je umjetnik iz Dresdena. Eksperimentira sa zvukom od 2001. godine, a tehnikom circuit bending počinje se baviti u 2007. godini. Rezultati njegovih hakerskih procesa dovode do osnivanja projekta i serije koncerata i radionica pod nazivom CircuitCircle (2009.). Od tada nastupa i izlaže svoje instalacije na brojnim festivalima u Europi, poput Cynet Art Festival, Ars Electronica i dr.
Web: http://circuitcircle.de/