Hackteria | Open Source Biological Art & MMessy Oscillators @ Velesajam kulture

Kao dio programa Velesajma kulture, prezentacija i predavanje “Hackteria | Open Source Biological Art“ Dr. Marc Dusseillera aka dusjagr održat će se u petak, 14. prosinca s početkom u 20 sati Media labu u Klubu SC, Studentskog centra u Zagrebu. Nakon predavanja slijedi koncertna večer BioVizuala i zvukova iz MikroKozmosa dusjagra i prijatelja, te audio vrhunac večeri – nastup benda MMessy Oscillators uz VJ-ing Tanje Minarik s početkom u 22 sata.

m_dusseilller

Photo: Keith Lam (c)

Prezentacija “Hackteria | Open Source Biological Art” u kojoj će Marc Dusseiller dati pregled različitih i recentnih povezivanja biologije, umjetnosti, znanosti i hakiranja uz zanimljive primjere njegovih posjeta Indiji, Indoneziji i SAD-u tokom 2012. godine. Također, poseban će naglasak biti na prezentaciju recentne inicijative pokrenute u Ljubljani. Radi se o BioTehna – laboratoriju za umjetničko istraživanje živućih sustava. Nakon predavanja slijedi koncertna večer BioVizuala i zvukova iz MikroKozmosa dusjagra i prijatelja uz MMessyOscillatorse.

mmessy_oscillators_velesajam

Photo: body pixel (cc)

Dr. Marc Dusseiller aka dusjagr je znanstvenik i predavač u područjima mikro i nanotehnologije, biohaker i umjetnik. U svojem radu kombinira znanost, umjetnost i edukaciju – DIY. Upravo su brojne radionice njegov prepoznatljiv znak kojima kombinira lo-fi elektroniku, glazbu i robotiku. Do sada je snimio cijeli niz kratkih filmova vezanih uz DIY metode u biologiji, te trenutno najviše radi na razvoju izvedbenih aspekata biološke znanosti kroz projekt Hackteria. Do sada je organizirao i sudjelovao u stvaranju programa brojnih renomiranih novomedijskih festivala: Dock18, Room for Mediacultures, diy* festival, Kiblix 2011 Maribor, Ars Electronica, itd. Predsjednik i suosnivač Swiss Mechatronic Art Society – SGMK (Zurich) i Hackteria mreže.

MMessy Oscillators je bend koji izvodi eksperimentalnu elektroniku i drone glazbu. Nastao je kao rezultat audio sekcije Radione u SC-u te je do sada ostvario niz zapaženih nastupa na festivalima, u zagrebačkim galerijama i koncertnim prostorima. MMessy Oscillators u svome radu koriste DIY instrumente poput teremina, oscilatora, sintisajzera, efekata i sound gadgeta uz VJ-ing Tanje Minarik kao sastavni vizualni dio skoro svakog nastupa.

 

Linkovi:
http://velesajam.sczg.hr/
http://hackteria.org/wiki/index.php/BioHacking_vs._BioPunk,_I%27MM_Media_Lab,_Zagreb
http://immmedialab.wordpress.com/