Radionica Arduino programiranje u SC-u!

I’MM_ Media lab poziva sve zainteresirane na radionicu Arduino programiranje pod vodstvom Igora Brkića koja će se održati 17. i 18. studenoga u Klubu studenata, u Studentskom centru, Zagreb. Radionica se odvija u sklopu Radioninog godišnjeg programa edukacije.

Arduino je open-source programabilno mikroračunalo napravljeno s ciljem da bude jednostavno za programiranje i povezivanje s drugim uređajima. Arduino se može koristiti kao zasebno računalo sposobno komunicirati s okolinom i obrađivati podatke ili kao sučelje između računala i vanjskih komponenti (senzora, tipki, drugih uređaja).

Prvi dan polaznici će učiti programirati za Arduino platformu, dok će drugi dan moći raditi projekt prema vlastitoj ideji, poput spajanja instrumenata ili igračaka na Arduino mikrokontroler. Polaznici mogu sa sobom donijeti projekt na kojem žele raditi, i s kojim žele spojiti Arduino. Također, prednost pri radu je donošenje vlastitog Arduino mikrokontrolera.

Datum:. 17. i 18.11.2012., od 12 do 19 sati.
Broj polaznika: 14

Ciljana publika: učenici, studenti, umjetnici, wanna be hakeri, dizajneri, DIY entuzijasti, glazbenici, ljudi svih dobi i profesija.

Prijave za sudjelovanje primaju se do do četvrtka, 15.11.2012., u ponoć, na e-mail: imm.medialab@gmail.com. Polaznici se mole da napišu nekoliko rečenica o sebi i zašto žele sudjelovati na radionici.

Kotizacija: 150kn članovil aba, nezaposleni, učenici, studenti, srednjoškolci / 200kn zaposleni

Igor Brkić(Hrvatska)
Diplomirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, gdje radi kao stručni suradnik. Specijalizacija u području digitalne obrade audio signala. Bavi se embedded programiranjem, otvorenim kodom, linuxom, glazbom, konstruiranjem MIDI uređaja te rastavljanjem svega što mu dođe pod ruke. Voditelj uspješnih radionica ‘Artduino vam predstavlja Arduino’, održane 2011. i ‘Osnove elektronike’, održane 2012. u Studentskom centru . Glavni tehnički savjetnik i guru I’MM_ hacklaba. Strastveni death metal fan. Sudjelovao kao glavni tehnički savjetnik i programer na radu Baltazar Bicikloscilator u sklopu I’MM_-ove prezentacije na izložbi Device_art 4.012, te je nastupao s MMessy Oscillators u programu galerije Močvara s Cirkulacijom 2.

Web: http://hyperglitch.com/

I’MM_ je Media lab osnovan u lipnju 2011. u Zagrebu kao dio programa Kultura promjene u Studentskom centru. I’MM_ se sastoji od tri platforme: a) hacklab − radionica, b) otvorene vikend radionice s domaćim i međunarodnim predavačima/hakerima/umjetnicima, c) media lab (teorija, kustoske prakse, predavanja međunarodnih izlagača na području intermedijskih umjetnosti).

I’MM_ organizira radionice za mlade i odrasle, profesionalce i entuzijaste,  umjetnike i znanstvenike, hakere i dizajnere, inženjere i arhitekte sa ciljem kreiranja nove  stvarnosti intermedijskih i novomedijskih praksi, u skladu sa svjetskim trendovima kao što su DIY (Do-It-Yourself) i DIWO (Do-It-With-Others), hakiranje i ispreplitanje visoke  tehnologije s low-tech-om. I’MM_ se sastoji od nekoliko sekcija: hands-on elektronika, biohakiranje, glazbena sekcija, umjetnička sekcija (vizualne umjetnosti, instalacije, net art, intermedijska umjetnost, novomedijska umjetnost), VJ-ing, 3D printanje i nosiva tehnologija.

Radionice: Artduino vam predstavlja Arduino, Hackteria DIY biolab, Theremin, Osnove elektronike, Neandertalska elektronika − SoundBox, Elektronička stvorenja – Solarna robotika, DIY Arduino − Arduino from Scratch, 3D printanje − Ultimaker, Digitalna botanika, Agar is the Media, itd. Festivali: Velesajam kulture, Kiblix&MFRU, Pedalafest, Eclectic Tech Carnival, Ganz novi festival, EEII, Slobodni festival, HomeMade, Device_art 4.012, itd.