Realtime Generative AV – TouchDesigner

Radionica Generative AV – TouchDesigner pod vodstvom Danijela Šivinjskog i Gorana Goldina održava se u petak, 8. travnja od 17 do 20 sati i subotu, 9. travnja od 12 do 15 sati u Radioninom labu na Knežiji (Nova cesta 186).

O radionici: 

TouchDesigner je platforma i vizualni (node-based) programski jezik namijenjen za real time manipulaciju podacima (signali, generatori, 2D, 3D…), a najčešće se koristi za interaktivne instalacije, live nastupe, vizualizaciju podataka. Podjednako ga koriste programeri, umjetnici, dizajneri računalnih programa i sučelja, kreativci koji se bave kodiranjem i VJ-ingom, performeri i umjetnici u područjima hibridnih i digitalnih umjetnosti te generativnog dizajna. Glavna odlika TouchDesigner-a je stabilnost, vrhunska podrška za cutting edge hardware i povezivost sa drugim programskim sučeljima.

Priprema:

  • Instalirajte zadnju verziju TouchDesigner-a i aktivirajte besplatnu Non-Commercial licencu
  • Korisno, ali ne obavezno: miš sa scrollwheel-om

O voditeljima: 
Danijel Šivinjski – multidisciplinarni dizajner i umjetnik koji istražuje dimenzije dizajna, vizuala i  svjetla; refleksija, reakcija i interakcija; u prostorima i na ekranima. Najčešće se izražava kroz različite novomedijske i interaktivne forme s osobitim naglaskom na buđenje transformativnog potencijala umjetnosti.

Izdvaja svjetlosnu instalaciju “Lightship” za OZORA festival i trajnu svjetlosnu instalaciju “Næural” za manamana cognition hub. Ovakvi projekti često pomjeraju granice mogućnosti korištenja najnovije tehnologije kroz programiranje i generativni dizajn u realnom vremenu. Pored rada unutar INFIMENSIONS studija, član je E.D.S.A. kolektiva. Izlagao je na 20+ izložbi i nastupao na 60+ događanja u Europi i na Bliskom istoku.
Web: https://www.sivinjski.com/

Goran Goldin – programer, VJ, 3D animator i edukator s dugogodišnjim poljem interesa u područjima vizualnih digitalnih interakcija. Izlagao je na T-HT@MSU izložbi u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, više godina sudjelovao na Mapping Festivalu u Ženevi te sudjelovao u timu koji je pobijedio na natječaju Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH za uređenje hrvatskog paviljona na EXPO Milano 2015. koji je nažalost otkazan u zadnji čas (Touchdesigner je bio glavni kontrolni software).
Web: https://www.facebook.com/LiteMotifVideo/

Prijava:
Prijavite se do srijede, 6. travnja 2022. točno u ponoć preko prijavnice koje se nalazi na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/DrcqJ1aWDUfVNk2L8
Radionica je besplatna.
Sva dodatna pitanja o radionici možete postaviti preko e-maila: edu.radiona.org@gmail.com