Radiona Repair Café: The Lord of the Soldering Iron

U četvrtak, 17. ožujka 2022. od 18 sati održava se Radiona Repair Café sesija pod nazivom The Lord of the Soldering Iron. Očekuje nas nova večer zajedničkog popravljanja etera, vode, vatre, metala, tekstila i elektrona.
Izvadite bar prvi od mnogih uređaja ili stvari iz one prašnjave kutije na tavanu/podrumu pospremljenih za ‘neko drugo vrijeme’ i koje nemate srca baciti i popravite/prepravite ga zajedno s nama.

Foto: adam.the.creator (c)

Program Radiona Repair Café odvija se jednom mjesečno prema dogovoru između članova zajednice našeg laba te je otvorena za javnost za sve padobrance.

Donesite sa sobom onaj divni mlinac za kavu iz sedamdesetih koji stoji na vrhu police u špajzi, magnetofon koji ste dovukli s Hrelicha i nikad poslije taknuli, pokvarene slušalice koje vam puno znače i sličnu elektro memorabiliju. Ili si prekrojite jednu od brojnih ‘majica za spavanje’.

Ako se još uvijek bojite elektronike i treba vam malo ohrabrivanja donesite sa sobom potrganu narukvicu ili komad tekstila koji bi prekrajali iz nečega u nešto (imamo i super šivaču mašinu), pa ćemo uz kavu/čaj/kekse/… popravljati i to te vas možda nagovoriti da se bacite u ‘našu’ struju na idućem Repair Café-u.

Napomena: Ovo nije večer servisiranja, već večer ohrabrivanja da otvorite svoj uređaj pred svima nama i iznesete svoj problem. Nakon toga krećemo u zajedničku dijagnostiku i kroz opušteno druženje, stvari ili popravljamo, ili dijelom popravimo ili u potpunosti rastavimo. Don’t Panic!
U svakom slučaju, program potiče znatiželju i istraživanje svijeta elektronike.

VAŽNO: Ako ste šmrkavi i mislite da vas lovi prehlada, sjetite se da Covid-19 još nije završio

Prijave: https://forms.gle/SDR3ajozQKNkbBHH7