Radionine radionice u Pogonu

Zima je pred vratima, epidemiološke mjere sve su strože, ostanak kod kuće sve izvjesniji. Kako bi kućna atmosfera bila što ugodnija i zabavnija, pozivamo vas da nam se pridružite na radionicama u organizaciji Radione – udruge za razvoj ‘uradi sam’ kulture: Origami sjenilo i Napravi svoj prvi mali synth, u dvorištu Pogona Jedinstvo! Kada? Utorak, 3. studenog 2020. od 12 do 15h.

Foto: Emily Vanleemput (c)

Origami sjenilo

Jednostavnim presavijanjem papira možete pretvoriti svoju DIY lampu u moderan skulpturalni ili primijenjeni predmet. Naučite kako napraviti ovu pristupačnu geometrijsku sjenu nadahnutu origamijem, a zatim je objesiti u šator, blagovaonicu ili na drvo. Ovaj projekt uključuje presavijanje papira u geometrijski oblik i igru sa svjetlošću i LED diodama. Bojama i uzorcima nema kraja, upravo sve ono što će vam ovu zimu kod kuće trebati.

Dob polaznika: 18+
Trajanje radionice: 2 sata
Voditeljica: Paula Bučar

Paula Bučar diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu (nastavnički odsjek, kiparstvo). Radi u POU Zaprešić, vodi Galeriju Razvid, likovne radionice i scenografiju ZKDM-a (Zaprešićko kazalište za djecu i mlade). Radioni se pridružuje prije nekoliko godina te od tada aktivno sudjeluje u sklopu programa laba i kao voditeljica radionica 3D olovkama za djecu. Djeluje u okviru Radioninog izlagačkog i edukativnog programa.

Napravi svoj prvi mali synth

Radi ti se nešto malo, zvučno i s čime možeš raditi buku ovu sezonu kod kuće? Ne znaš što je protoboard i kako uz pomoć par komponenti složiti svoj prvi mini synth? Onda je ovo radionica za tebe. Nauči pri tome osnove strujnog kruga i zašto postoje otpornici i kondenzatori. Synth koji složiš nosiš sa sobom kući na sreću i veselje svih ukućana.

Dob polaznika: 18+
Trajanje radionice: 2 sata

Voditeljica: Deborah Hustić

Deborah Hustić – medijska umjetnica, edukatorica i kreativna direktorica Udruge za razvoj ‘uradi sam’ kulture – Radiona / Zagreb Makerspace. Bavi se nosivom tehnologijom i zvukom te razvojem STEAM koncepta edukacije. Sudionica brojnih domaćih i međunarodnih festivala, izložbi i konferencija u domeni DIY / DIWO elektronike, intermedijalnih i hibridnih umjetnosti. Stvara eksperimentalnu elektroničku glazbu za plesne predstave i performanse. Voditeljica niza radionica kreativne elektronike, eTekstila, design thinkinga i sistemskih inovacija za djecu, mlade i odrasle. Sudjeluje u nizu međunarodnih radnih skupina i odbora vezanih uz jačanje zajednica, tehnološke inovacije, kreativne industrije, zelenu kulturu I suvremene umjetničke prakse.

Prijave preko Pogonove web stranice i e-maila: radionice@upogoni.org https://www.pogon.hr/program/radionine-radionice-u-pogonu-origami-sjenilo-i-napravi-svoj-prvi-mali-synth/