Radionica Zone neuralnih eksperimenata

Radionica Zone neuralnih eksperimenata pod vodstvom brazilskog istraživača, hakera i gambiologista Guima Sana održat će se u subotu i nedjelju, 14. i 15. rujna s početkom u 15 sati u Radioninom labu na adresi Nova cesta 186.

Radiona.org (CC)

Radionica će se baviti neurohakiranjem i stvaranjem kiborga open source tehnologijama. Polaznici će raditi prototipove iz EEM područja (elektromiografija) koji se mogu koristiti za pogon motora, svjetlo LED dioda i stvaraje zvukova. Polaznicima će na raspolaganju biti open source oprema  iz EEM područja, dok će svaki polaznik izraditi jednostavan elektronički kit koji će moći ponijeti kući.

Guima San je istraživač i programer open source tehnologija kojima eksperimentira u svojem labu pod nazivom GypsyLab8 u Sao Paolu. Ljubitelj je znanosti građana te slobodnog softvera i hardvera. Niz godina bavi se razvojem kiborga, DIY neuroznanošću, ekološkim mapiranjima u Amazoni, DIY/DIWO kulturama, biohakiranje i elektrofiziološkim obradama biljaka kroz open source alate i softvere. Predstavnik je i gambiologije – brazilske umjetnosti i znanosti improvizacije. Baka mu je podrijetlom portugalska romkinja, dok mu je djed bio šaman u Amazoni te u svom radu s tehnologijom njeguje antropološki pristup znanosti i kulturi. Do sada izlagao na nizu izložbi intermedijalnih i hibridnih umjetnosti u Južnoj Americi te surađuje s mnogim umjetnicima južnoameričkog kontinenta. Umjetniku je ovo prvi dolazak u Europu.

Web: https://gypsylab8.net/ing/


Prijaviti se možete na e-mail radiona.org@gmail.com do 13. rujna točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Maksimalan broj polaznika je 12.

Ciljana publika su zainteresirane osobe svih dobi i profesija.
Kotizacija: 200,00 kuna

Nakon potvrde od voditelja o osiguranom mjestu na radionici, plaćanje iste obavljate na sljedeći način:
– općom uplatnicom ili e-bankarstvom
– pod platitelj upišite svoje podatke (ime, prezime i adresu)
– pod primatelj upišite Udruga za razvoj ‘uradi sam’ kulture – Radiona, Kozjačka 41, 10 090 Zagreb, na račun: IBAN: HR2123600001102369684
opis plaćanja: uvijek navedite naziv radionice (Radionica ‘Zone neuralnih eksperimenata’)
– kopiju uplatnice donosite prvi dan radionice i predajete voditelju radionice