Radionica Veggie Drone Orchestra

Tehnički muzej Nikola Tesla i Radiona.org pozivaju na radionicu naziva Veggie Drone Orchestra pod vodstvom njemačkog intermedijalnog umjetnika Karl Heinz Jerona koja će se održati u subotu i nedjelju, 7. i 8. srpnja od 15 do 19 sati u kino dvorani TMNT.


Foto: Karl Heinz Jeron (c)

O radionici:
Na radionici će polaznici izraditi i eksperimentirati s jednostavnim elektroničkim i zvučnim strujnim krugovima s ciljem izrade drone audio uređaja koji će biti napajan kiselinama iz povrća i povrća nazvanog Veggie Drone Orchestra. Osnovni strujni krug i oscilator kontroliran regulatorom napajanja kombinirati će se s voćem i povrćem s ciljem stvaranja kompleksnijih zvučnih slojeva što će rezultirati ekperimentalnim drone zvukovima audio instalacije. Voditelj radionice također će polaznicima objasniti osnove korištenog strujnog kruga te kako dobiti polifone i solidne niske tonove iz oscilatora koje će izrađivati. Radionica i instalacija Karl Heinz Jerona skreće pozornost na ozbiljan aspekt bavljenja resursima iz prirode. Umjetnik naime koristi povrće i voće koje više nije za konzumaciju kako bi kreirao i izvore električne struje iz njihove Ph kiseline. Prema stanju povrća i voća generira se zvuk svirajućih elektroničkih uređaja koje će polaznici izrađivati na radionici.


Foto: Karl Heinz Jeron (c)

O voditelju:
Karl Heinz Jeron rođen je 1961. u Memmingenu (Njemačka). Djeluje i živi u Berlinu od 1987. godine. U svojem umjetničkom radu tematizira svakodnevni život, medijsku percepciju i procesuiranje informacija te umjesto objekata radije kreira iskustva. Njegov rad proteže se od poznatog robota  ca koji pleše i pjeva do kompozicija za elektrificirano pokvareno povrće i audio vođenja kroz farme s vjetroelektranama. Karl Heinz Jeron godinama stvara djela u područjima umjetničkih instalacija, interaktivnog dizajna, robotike, sound art-a, DIY scene, internet medija, video umjetnosti i dr. Do sada izlagao na brojnim prestižnim umjetničkim izložbama i festivalima: Ars Electronica, Linz; Documenta X, Kassel; Transmediale, BerlinM, MedienBiennale Leipzig, Expo Destructo, London; SPACE Gallery, London; Institut of Contemporary Art, London; Museum of Graphic Arts, Tokyo; ZKM, Karlsruhe; Museum of Modern Art, San Francisco, ICA London, Walker Art Museum Minneapolis, Galerie Berlin, itd. Voditelj brojnik radionica minimalističke elektronike, sound art-a, robotike, DIY glazbenih instrumenata, itd. Predavač na Odsjeku za multimediju Umjetničke akademije u Berlinu.

Web: http://jeron.org/

Prijaviti se možete na e-mail radiona.org@gmail.com. do četvrtka, 5. srpnja točno u 12:00 sati. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Maksimalan broj polaznika je 15 (radionica traje dva dana).
Ciljana publika su zainteresirane osobe svih dobi i profesija.
Nivo znanja: početnici, srednji i napredni
Radionica je besplatna!