Izložba Hibridni lab kurioziteta

Gradski muzej Virovitica i Radiona.org pozivaju na otvorenje izložbe pod nazivom Hibridni lab kurioziteta koje će se održati u subotu, 16. lipnja 2018 s početkom u 19:00 sati.


Radiona.org / Zagreb Makerspace prvi put gostuje u Virovitici i to intermedijalnim umjetničkim praksama predstavljajući djela umjetnika, elektroničara, dizajnera i makera nastala u okviru kolektiva udruge, kao i djela međunarodnih gostiju.

Izložba donosi niz radova hibridnih umjetnosti, od DIY glazbenih instrumenata, sintesajzera, interaktivnih i robotičkih instalacija, preko holograma, uvrnutih i hakiranih uređaja, „uradi-sam“ igraćih konzola, sve do nosive tehnologije ili biljke koja svira.

Kako je lab od početaka pozicioniran u STEAM konceptu (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) Radiona.org predstavit će lokalnoj zajednici inovativne prakse DIY (do-it-yourself) i DIWO (do-it-with-others) scene, s naglaskom na interaktivne instalacije koje uključuju sudjelovanje publike.

Preplitanjem digitalnog medija i označavanja prostora zvukom te manipulacijom elektroničkim uređajima i imaginarijem imanentnim takvoj estetici, autori izložbe propituju granice interaktivnosti prvenstveno samog medija, ali i prostora i tehnologije stvarajući nove kontekste i komunikacijske veze s izloženim objektima.

Izložba „Hibridni lab kurioziteta“ bavi se različitim čitanjima i interpretacijama medija kroz open source hardver, uglavnom predstavljajući radove koji nisu zamišljeni kao „gotov proizvod“, nego prije kao izlošci koji posjetiteljima nastoje predočiti „utrobu i krvotok“ mehaničke, električke ili digitalne mašine.

Izložba je posvećena virovitičkom znanstveniku Mirku Danijelu Bogdaniću i dio je međunarodnog projekta Making Museum / Creative Museum.

Letak: pdf

Izlažu: Igor Brkić, Davor Jadrijević, Marko Jovanović, Goran Mahovlić, Mario Pavlić, Damir Prizmić, Boris Vidošević
Gosti: Constanza Pina (Čile), Urs Gaudenz (Švicarska)

Koncert: Micronia

Kustosica: Deborah Hustić
Lektorica: Vesna Zednik
Dizajner: Leo Kirinčić
Izdavač: Gradski muzej Virovitica

Otvorenje:
Subota, 16. lipnja 2018. u 19.30 sati

Koncert:
Subota, 16. lipnja 2018. u 20:30 sati
Radno vrijeme:
Ponedjeljkom i petkom
08:00-15:00
Utorkom, srijedom i četvrtkom
08:00-19:00
Subotom
10:00-13:00

Izložba je otvorena do 7. srpnja 2018.
Izložba je zatvorena 22. i 25. lipnja 2018.

Organizator:
Gradski muzej Virovitica

Partner:
Radiona.org

Podržali
Ministarstvo kulture RH