Radionica UX dizajna za srednjoškolce u Šibeniku

Radionica „UX dizajn – Od prototipa do završnog produkta – od izuma do produkta” pod vodstvom Vibora Cipana održava se u četvrtak, 13. travnja 2023. od 13 sati u sklopu programa „STEM škola za mlade” u prostoru Kampusa na šibenskoj Tvrđavi sv. Ivana.

Ming Tak Sports Court, Hong Kong
Source: onebitedesign

„UX dizajn – Od prototipa do završnog produkta – od izuma do produkta” bavi se svim fazama razvoja konkretnog proizvoda od definiranja ciljnih skupina do temeljitog razvoja produkta, UX dizajna korisničkog sučelja, do  njegove proizvodne faze i lansiranja na tržište te načina kako ga financirati kroz inovativne modele, poput crowdfundinga ili ulaska u područje društvenog poduzetništva. Radionica cilja na razvoj sposobnosti vođenja projekata od prvog do zadnjeg stupnja, s ciljem stvaranja budućih kompetetnih inovatora sposobnih za snalaženje u različitim poslovnim modelima, uz sve prepreke koje ono nosi sa sobom. Također, radionica će se baviti vrlo širokim spektrom znanstvenih područja od primjene arduino mikrokontrolera povezanih na različite senzore do realizacije gotovog produkta koji može pomoći za rješavanje problema klimatskih promjena i okoliša ili pojedinoj ranjivoj skupini.

O voditelju:
Vibor Cipan je direktor i suosnivač Point Jupitera (https://pointjupiter.com) – tvrtke koja se bavi data-informed dizajnom i razvojem digitalnih proizvoda i usluga za globalne klijente. U Point Jupiteru je zadužen za globalnu stretgiju, razvoj poslovanja i aktivno praćenje i analiziranje tehnoloških i tržišnih trendova. Prije rada u Point Jupiteru, bio je direktor u UX Passionu, a prije toga je svoju profesionalnu karijeru gradio u Microsoftu i njihovom razvojnom centru u Kopenhagenu. Aktivno piše, sudjeluje na predavanjima, panelima i radionicama i općenito voli sve vezano uz tehnologiju, OSINT, poslovanje i vizualizacije podataka.

U slobodno vrijeme voli boravak u prirodi, pisanje na viborc.com i preduge vožnje motorom.

////////////////////////////////////////////////////////

Projekt “STEM za održivu budućnost” zajednički je projekt ODRAZ-a, Udruge za razvoj “uradi-sam” kulture – Radiona”, Tehničkog učilišta u Zagrebu i Veleučilišta u Šibeniku. Svrha projekta je izgradnja kapaciteta predstavnika organizacija civilnog društva (OCD-a), studenata i drugih zainteresiranih mladih korištenjem suvremenih edukativnih metoda u područjima STEM-a, STEAM-a, održivog razvoja, kritičkog i kreativnog razmišljanja i dr. U fokusu su inovacije koje se koriste za nadahnuće studenata / mladih na zajednički rad s ciljem stvaranja novih proizvoda i poslovnih okruženja koji se temelje na digitalnim i kreativnim kompetencijama. 

Projekt  je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.