Radionica Streaming produkcija – kućni studio

Radionica Streaming produkcija – kućni studio (intermediate nivo) pod vodstvom Tomislava Tukše održat će se u subotu i nedjelju, 21. i 22. studenoga od 16 do 20 sati preko Zoom platforme i u Radioninom labu.

Polaznici radionice će savladavati osnove o sljedećim područjima:
– parametri kamere (blenda, ekspozicija, ISO, white balance, frame rate, rezolucija) i kako ih namjestiti u skladu sa svjetlosnim uvjetima u prostoriji;
– rasvjeta (meko i tvrdo svjetlo, tročetvrtinsko svjetlo, osnovna svjetlosna pozicija, kako da lice izgleda najprirodnije);
– osnove audio produkcije (vrste mikrofona, audio interface, kako koristiti miksetu, equalizer, noise gate, kompresor, izbjegavanje clippinga, headroom, najbolje postavke za prijenos razgovora ili glazbenih nastupa;)
– teorija i demonstracija mogućnosti green screen-a i virtualnih setova;
– ubacivanje animiranih vizuala i titlova (lower third) u OBS-u;
– ubacivanje komentara i statistike sa društvenih mreža uživo preko slike (broj osoba koje prate stream, obavijest o novim subscriberima, donacije itd);
– IP kamere i njihova upotreba u kućnom streamingu.

Kome je namijenjena radionica?
Radionici mogu prisustvovati svi zainteresirani za online streaming, a oni koji imaju već neko iskustvo će eventualno nadopuniti svoje znanje, saznati nešto novo. Radionica je nastavak prethodne pod nazivom Osnove video streaminga – od kamere do publike. S polaznicima će se na početku riješiti log-in na Twitch i YouTube platforme.

O voditelju:
Tomislav Tukša (1988.) diplomirani je logoped sa završenim trogodišnjim studijem pjevanja i modulom za ton majstora. Od vrtičke dobi bavi se rastavljanjem uređaja, a u osnovnoj školi počinje programirati i proučavati elektroniku kako bi mogao izrađivati svoje uređaje, osnivati web projekte, izrađivati zineove te interaktivne multimedijalne sadržaje. Paraelno s tech karijerom djeluje i kao pjevač te nastupa u zahtjevnim solističkim ulogama u operama, operetama i mjuziklima, od kojih vrijedi izdvojiti “Cosi fan tutte” W.A.Mozarta u HNK Zagreb te “Amelija ide na ples” u Maloj Sceni. Nije mu strano ni kopanje po AV hardverskim i softverskim alatima te 3D modeliranju. Kroz godine se sve ozbiljnije počeo baviti audio-video snimanjem, pa je tako snimao koncerte klasične glazbe (Zagrebačku filharmoniju, Zagrebačke soliste i brojne druge), kazališne predstave i druge događaje, samostalno i u suradnji s drugim videografima/kinjama, u formi multi-cam TV produkcije, a nedavno se bacio i u live streaming. Svira ukulele za svoju dušu, živi s 4 biljke, ponekad nešto 3D printa i izrađuje za svoje potrebe.

Prijaviti se možete na e-mail radiona.org@gmail.com. do četvrtka, 19. studenoga točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Radionica je besplatna.