Radionica “Kako započeti podcast”

Radionica “Kako započeti podcast” pod vodstvom Ivana Vorasa održava se u subotu, 21. studenoga od 12 do 16 sati za Zoom platformi.

O radionici:
Što je to podcast, kako funkcionira, kakva vam sve oprema treba, na koji način i zašto biste uopće pokrenuli svoj podcast možete saznati na ovoj radionici. Polaznici će se upoznati s osnovama snimanja, s naglaskom na audio te istražiti audio vs video podcast mogućnosti. Također će dobiti pregled i opcije s kojom opremom mogu raditi podcast i savladati osnove obrade zvučnog zapisa u open source programu Audacity. Osim toga, bavit će se i sadržajem podcasta u vidu vrsta objava, tehničkim aspektima hostanja te od kuda izvući inspiraciju za sadržaj podcasta.

Foto: Ivan Voras (cc)

O voditelju:
Ivan Voras – FER-ovac po struci, kreativac u duši, jedan je od voditelja vodećeg audio podcasta Surove Strasti (http://surovestrasti.com/) i osnivač startupa Equinox Vision (https://equinox.vision) koji stvara globalnu platformu za stvaranje i objavu sadržaja u proširenoj stvarnosti (Augmented Reality). Ivan je voditelj podcasta od 2017. godine, te je zadužen i za tehničku stranu od snimanje do obrade i objave epizoda. Ima dugogodišnje novinarsko iskustvo u časopisima Mreža i Bug, redovito piše blog na hrvatskom i neredovito još 2-3 na engleskom, autor je preko stotinu što manjih što većih open source projekata i sudjelovao je u razvoju nekoliko ogromnih. Održao niz predavanja u sektoru kreativnih i kulturnih industrija na temu tehnologija blockchaina i kriptovaluta. Zbog vrlo specifičnih vještina, trenutno drži tempo ostvarivanja pristojnog broja ovećih projekata godišnje i vjeruje u princip “try everything, see what sticks.” Svakodnevno radi s međunarodnim timovima developera i istraživača, te se nada jednom imati vremena da ostvari i one druge projekte koji mu stalno bježe na kraj ToDo liste.

Prijaviti se možete na e-mail radiona.org@gmail.com. do petka 20. studenoga točno u podne. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Radionica je besplatna.