Radionica „Resolume Arena u konkretnoj praksi”

Radionica Ivana Marušića Klifa pod nazivom „Resolume Arena u konkretnoj praksi” održava se u ponedjeljak i utorak, 8. i 9. studenoga 2021. od 17:00 do 20:00 sati u Radioninom labu.

Foto: I. Marušić Klif, instalacija Pripovjetka (c)

Resolume Arena je moderni program za manipulaciju videa u stvarnom vremenu. Iako je izvorno namijenjen upotrebi na koncertima i klubovima, s vremenom se polje korištenja proširilo na video mapping, kazališne i plesne predstave, izložbe, video instalacije, brzu produkciju video sadržaja itd… Resolume Arena omogućuje manipulaciju slika, video klipova i živog videa, te zvuka; apliciranje raznih audio i video efekata; organizaciju i grupiranje materijala; video mapiranje; sinhronizaciju s glazbom; upravljanje svjetlima; itd…
Više: https://resolume.com/

Radionica će biti strukturirana tako da u prvom, kratkom dijelu prođemo osnove programa onda krenemo u intenzivni mentorski program gdje učimo kroz rješavanje konkretnih problema polaznika – učenje kroz praksu!

Foto: Damir Žižić (c), scena iz predstave Ljubavni slučaj Fahrije P

Zainteresirani moraju uz kratki životopis poslati i konkretni problem koji bi željeli riješiti korištenjem ovog softvera, ideju koju bi željeli realizirati, bila to izložba, predstava, performans, video spot… bilo što! Nemojte se plašiti ako vam se čini da vam je ideja preluda ili prejednostavna – obrazložite ju i pošaljite jer sve to može ispasti na jako zanimljivo.
Prijavu pošaljite preko sljedeće poveznice: https://forms.gle/zCGUbKad5qVCb7rn7 do nedjelje, 7. studenoga 2021. točno u 12h (podne).

Bilo bi dobro da svaki polaznik sa sobom donese svoje računalo. Ukoliko nemate računalo, ili imate neki problem, molim da to unaprijed napomenete kako bi pokušali riješiti taj problem.

Foto: Ivan Marušić Klif (c), scena iz predstave

O voditelju:
Radionicu vodi Ivan Marušić Klif koji već više od dvadeset godina
djeluje na hrvatskoj sceni medijske umjetnosti, kao jedan od
istaknutijih autora eksperimentalnog smjera. Diplomirao je 1994. na
Visokoj školi za oblikovanje zvuka u Amsterdamu (School of Audio
Engineering, Amsterdam). Bavi se izradom interaktivnih, kinetičkih,
svjetlosnih i video instalacija, te povremeno performansom. Radi
također s glazbom i zvukom u sklopu kazališnih, filmskih,
televizijskih i glazbenih projekata.

Foto:  25FPSSamir Cerić KovačevićSanja Bistričić (c)

Izlagao je i nastupao u Europi i SAD (Mapping festival, Ženeva; Ars Electronica, Linz; Kibla, Maribor; Kapelica Gallery, Ljubljana). Dobitnik je nagrade Vladimir Nazor za najbolju izložbu u 2012., nagrade publike na T-HTnagrada@msu.hr 2012. i 2007., nagrade 26. Salona mladih 2001., nagrade na 14. Praškom kvadrijenalu, međunarodnoj manifestaciji posvećenoj scenografiji i scenskom prostoru, nagradom Excellence in Performance Design za izložbu ‘Klizanje u nepoznato / Sliding into the Unknown’ 2019. godine. Često surađuje s drugim umjetnicima i radi razne vrste radionica, obično vezane uz upotrebu tehnologije u umjetnosti.
Web: http://i.m.klif.tv/