Radionica ‘Processing IDE – osnove’

Radionica ‘Processing IDE – osnovama do dizajna interakcija’ Brune Blažinča održat će se 14. i 15. ožujka u Radioninom labu na Krugama 48/2, Zagreb.

processing

Nakon nešto više od godine dana i prve radionice Processing za početnike Radiona.org organizira radionicu na sličnim temeljima s ciljem poticanja edukacije i razvoja dizajna interakcija u Hrvatskoj. Radionica je namijenjena početnicima i pruža osnove programskog koda i sučelja za lakše snalaženje. Cilj je radionice, osim savladavanja osnova samog programa, pokušati motivirati polaznike na eksperimentiranje s drugim programima i platformama poput Arduina i sl.

Processing je vrsta programskog jezika baziranog na simplificiranoj varijanti Java programskog jezika i integriranog razvojnog sučelja koje se od 2001. godine sistematično koristi u vizualnim umjetnostima povezanima s novim medijima, interaktivnim i generičkim dizajnom, vizualnom komunikacijom i glazbom.

Processing su inicirali Casey Reas i Benjamin Fry tada u sklopu ‘Grupe za estetiku i programiranje’ pri MIT-u u Bostonu s ciljem motiviranja ne-programera prema programiranju kroz alatku koja se temelji na vizualnoj povratnoj informaciji.

Bruno Blažinč
Razvojni programer (developer) za ActionScript 3.0 (Adobe Flash) i Java programski jezik s iskustvom u projektima realnog sučelja i interaktivnosti na Internet mrežama, ekspert za 3D printanje (Ultimaker) i Arduino mikrokontrolere. Radi tehničku podršku i programiranje za mnoge hrvatske novomedijske umjetnike, muzejske i komercijalne projekte, te kulturna događanja u Hrvatskoj. Voditelj niza uspješnih radionica 3D printanja i Processinga u Zagrebu i Osijeku. Su-osnivač i član Upravnog vijeća Udruge za razvoj ‘uradi-sam’ kulture – Radiona.

Datum:. 14. i 15. ožujka 2015., od 10 do 16 sati.
Broj polaznika: 12-14 max
Ciljana publika: učenici, studenti, umjetnici, wanna be hakeri, dizajneri, arhitekti, programeri, DIY entuzijasti, glazbenici, ljudi svih dobi i profesija

Prijaviti se možete na e mail radiona.org@gmail.com. do 10. ožujka točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Maksimalan broj polaznika je 14.

Kotizacija: 100 kn članovi Radione, nezaposleni, učenici, srednjoškolci, studenti, umirovljenici / 150 kn zaposleni

Nakon potvrde od voditelja o osiguranom mjestu na radionici, plaćanje iste obavljate na sljedeći način:
– općom uplatnicom ili e-bankarstvom
– pod platitelj upišite svoje podatke (ime, prezime i adresu)
– pod primatelj upišite Udruga za razvoj ‘uradi sam’ kulture – Radiona, Kozjačka 41, 10 090 Zagreb, na račun: IBAN: HR2123600001102369684
opis plaćanja: uvijek navedite naziv radionice (Radionica ‘Processing’)
– kopiju uplatnice donosite prvi dan radionice i predajete voditelju radionice