Radionica Croduino

Radiona.org u ožujku ugošćuje dvojac iz Đakova, Davida i Tihomira Zovka poznatih na hrvatskoj DIY elektro-sceni po svojem projektu e-radionica.com u sklopu kojeg su razvili Croduino mikrokontroler. Radionica Croduino održat će se 7. i 8. ožujka s početkom u 14 sati u Radioninom labu, Kruge 48/2, Zagreb.

croduino

O radionici:
Croduino je prva hrvatska Arduino kompatibilna pločica koja je proizvedena u Hrvatskoj. Kreirana sa željom da Arduino bude dostupniji kod nas, kroz dvije godine postojanja probio se u brojne naše ustanove, škole i fakultete. Današnji primarni cilj mu je edukacija u području programiranja i elektronike, a osim toga često se koristi i za automatizacije. Osim osnovne verzije koja je s razlogom nazvana Basic, u Croduino seriji proizvoda postoje još Pico, Damba, Proto i Power.

O voditeljima:
David Zovko je mladi 19-godišnji poduzetnik iz Osijeka. Završio je opću gimnaziju A.G. Matoš u Đakovu, a sada je student 1. godine Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku. U 16-oj godini pokrenuo je obrt e-radionica koji se bavio elektronikom. Iz toga se rodila ideja za prvu hrvatsku Arduino kompatibilnu pločicu Croduino koju je i kreirao godinu kasnije. Danas obrt uspješno posluje zahvaljujući Davidu i njegovom bratu Tihomiru, po struci inženjer građevine. Njih dvojica svojim zajedničkim snagama promiču DIY kulturu, te edukaciju u području elektronike i programiranja, a također uspješno prototipiraju gotove proizvode za razne namjene i automatizacije.

Web: www.e-radionica.com

Datum:. 7. i 8. ožujka 2015., od 14-19 sati.
Broj polaznika: 10 max
Ciljana publika: učenici, studenti, umjetnici, wanna be hakeri, dizajneri, arhitekti, programeri, DIY entuzijasti, glazbenici, ljudi svih dobi i profesija
Radionica je podjednako namijenjena početnicima i korisnicima zainteresiranim za korištenjem Croduino mikrokontrolera.

Radionica je sponzorskog karaktera te će Croduino kontroleri ostati na daljnje korištenje u Radioni za projekte koji će se razvijati unutar laba poput izložbi, znanstvenih projekata, istraživanja i sl.

Prijaviti se možete na e mail radiona.org@gmail.com. do 4. ožujka točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Maksimalan broj polaznika je 10.

Kotizacija: radionica je besplatna za članove Radione koji su u udruzi duže od godine dana / 100 kn novi članovi Radione, nezaposleni, učenici, srednjoškolci, studenti, umirovljenici / 150 kn zaposleni

Nakon potvrde od voditelja o osiguranom mjestu na radionici, plaćanje iste obavljate na sljedeći način:
– općom uplatnicom ili e-bankarstvom
– pod platitelj upišite svoje podatke (ime, prezime i adresu)
– pod primatelj upišite Udruga za razvoj ‘uradi sam’ kulture – Radiona, Kozjačka 41, 10 090 Zagreb, na račun: IBAN: HR2123600001102369684
opis plaćanja: uvijek navedite naziv radionice (Radionica ‘Croduino’)
– kopiju uplatnice donosite prvi dan radionice i predajete voditelju radionice