Radionica ‘Popravi svoju elektro škatulju’

Interna radionica za članove Radione pod nazivom ‘Popravi svoju elektro škatulju’ uz vodstvo Gorana Mahovlića održat će se u subotu, 12. srpnja s početkom u 16:30 sati u Kavezu, Klub SC – Studentski centar.

audio-kittehPhoto: Phot Fox Photos/Getty Images, 1926 (c); Source: www.gizmodo.in

Članovi se mole da sa sobom donesu svoje uređaje u dijapazonu od računala, sintesajzera do mlinca za kavu koji im već neko vrijeme skupljaju prašinu u kutku sobe i konačno ih dovedu u red kvalitetnim popravkom.

Radionica je besplatna za sve članove Radione. Ukoliko postoje zainteresirani koji bi pohađali radionicu, a nisu članovi Radione, mole se da plate kotizaciju za radionicu u vrijednosti jedne mjesečne članarine koja iznosi 30 kn.

Plaćanje radionice iste obavljate na sljedeći način:
– općom uplatnicom
– pod platitelj upišite svoje podatke (ime, prezime i adresu)
– pod primatelj upišite Udruga za razvoj ‘uradi sam’ kulture
– Radiona, Kozjačka 41, 10 090 Zagreb, na račun: IBAN: HR2123600001102369684
– opis plaćanja: uvijek navedite naziv radionice (Radionica ‘Popravi svoju elektro škatulju’)
– kopiju uplatnice donosite prvi dan radionice i predajete voditelju radionice

Napomena: Voditelj radionice ima savjetodavnu ulogu, a ne servisersku, te će polaznici sami popravljati svoje elektro škatulje uz stručno vodstvo.

Goran Mahovlić (elektroničar po struci) radi godinama kao serviser informatičke i bankarske opreme. Teško se suzdržava da ne rastavi skoro svaki uređaj koji mu dođe u ruke. Bavi se podjednako uspješno hardverom i softverom, od hakiranja kineskih proizvoda, prenamjene raznih odbačenih uređaja do ozbiljnog igranja tehnologijom i programiranja mikrokontrolera.

Odnedavno je član Udruge za razvoj „uradi-sam“ kulture – Radiona / Zagreb Makerspace, gdje je osim na naprednoj elektronici, angažiran i kao tehnički voditelj grupe za restauriranje i elektronički makeover Dr. Böhm Professional 2000 orgulja. Jedan je od pokretača portala Lemilica.com za koji i sam piše: http://www.lemilica.com/author/goran/

ENG

Internal workshop for Radiona members titled ‘Repair your electro box’ guided by Goran Mahovlić takes place on Saturday, 12 July at 16:30 at Kavez, Club SC, Student center.

Members are kindly asked to bring with themselves their devices scaling from computers, synthesizers to coffee grinders that are covered for some time dust in some corner of their room to get it back to life.

The workshop is free for Radiona members. If you are not a member of Radiona but you would like to partake, are kindly asked to pay symbolical fee of 30 Kunas (4 Euros) as the value of the monthly membership.

Bank details: Udruga za razvoj ‘uradi sam’ kulture – Radiona, Kozjačka 41, 10 090 Zagreb IBAN: HR2123600001102369684
Description: Radionica ‘Popravi svoju elektro škatulju

Notice: The leader of the workshop has advising role, not the service role, meaning that workshop participants will repair their devices on their own under the professional guidance.