Radionica Papirnati vrtovi – Pop-up

Radionica Papirnati vrtovi – Pop-up Paule Bučar održava u subotu, 11.06., od 18 do 19:30 u vrtu Pogon Jedinstva u sklopu programa Jedinstvene vrtne zabave.

Prijavite se za sudjelovanje ovdje → https://bit.ly/3H0Fv08.

Radionica želi potaknjuti osmišljavanje zelenih tema kroz kreativne formate i upotrebu papira i elektronike. Polaznici će eksperimentirati s nekoliko mehanizama te ih primijeniti u izradi pop-up objekta. Dizajn pop up-a temelji se na nekoliko osnovnih tehnika poput elemenata povlačenja, nagiba, vrtnje i podizanja. Nije važan samo iskačući dio, u paper engineeringu također radimo s pokretima i animiramo način na koji se pop-up mehanizam preklapa i pomiče što čini interakciju još snažnijom.

Radionica će se baviti dizajniranjem i primjenom nekoliko pop-up sistema, a uz to ugradit ćemo i malene LED diode u mehanizam kako bi pojačali dojam volumena odnosno trodimenzionalnosti objekta/ forme te izazvali druge prostorne efekte. Većinu znanja steći ćemo praktičnim iskustvom oblikovanja, najbolje i najbrže učimo putem pokušaja i pogrešaka.

Tako ćete najviše naučiti o stvaranju papirnatih umjetničkih djela. Uživajte u stvaranju objekata s kojima se možete igrati ili primijeniti u izradi kartica i knjiga, arhitektonskih rješenja, instalacija ili iskoristiti za dijelove grafičkog dizajna i još mnogo toga.

PAULA BUČAR
Rođena je 1986. godine u Zagrebu. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu na Nastavničkom odsjeku 2015. godine. Bavi se scenografijom i kazališnom rasvjetom. Aktivna je članica Radione – Zagreb Makerspace-a u sklopu kojeg aktivno sudjeluje u izlagačkom i edukativnom programu laba. Osmišljava i vodi radionice paper engineering-a, bavi se 3D modeliranjem u Blenderu.