Radionica: Oscilografija – vidjeti zvuk ili čuti sliku

Radionica pod nazivom ”Oscilografija – vidjeti zvuk ili čuti sliku” voditelja Hrvoja Radnića održava se u ponedjeljak, 24. i srijedu, 26. svibnja 2021. u Radioninom labu na adresi Nova cesta 186 (Knežija). Radionica je popunjena!

Hrvoje Radnić (c)

O radionici:
Kako jednostavnom sintezom zvuka kreirati zanimljive vizuale uz pomoć mjernog instrumenta – osciloskopa. Prema Wikipediji, osciloskop je elektronički mjerni uređaj koji omogućuje grafički prikaz mjerenog signala te stvara dvodimenzionalni graf jedne ili više električkih potencijalnih razlika. Vodoravna linija predstavlja vrijeme, dok uspravna predstavlja električni napon, električnu struju ili neki drugi signal.  Polaznici će na raspolaganju imati analogni i digitalni osciloskop.
Za radionicu će biti potrebno preuzeti besplatne aplikacije Pure Data http://msp.ucsd.edu/ i Oscilloscope https://asdfg.me/osci/
Poželjno je osnovno poznavanje sinteze zvuka. 

Foto: Dario Matić (c)

O voditelju:
Hrvoje Radnić samouki je glazbenik i ton majstor koji se u glazbu zaljubio još u djetinjstvu, gledajući tv dokumentarce Jacquesa Cousteau-a. Utjecaj koji su na njega ostavili podmorski kadrovi Calypsove ronilačke ekipe, popraćeni izvrsnom ambijentalnom glazbom i zvučnim efektima, izlazi na površinu tek u kasnijoj adolescenciji, kada dolazi u posjed svog prvog pravog glazbenog instrumenta, a zatim i prvoj uređaja za višekratno snimanje glazbe. Od tada, tak hobi postupno pretvara u svakodnevni posao koji se i danas kreće na relaciji glazba – zvuk. Član je glazbene skupine Šumovi protiv valova. Kontinuira istražuje uređaje i nerijetko izrađuje sam svoje glazbene instrumente, semplere i različite zvučne kutije.
Web: http://soundcloud.com/sumovi-protiv-valova

Hrvoje Radnić

Prijava:
POPUNJENO! Prijavite se do subote, 22. svibnja 2021. točno u ponoć preko prijavnice koje se nalazi na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/r57RsP93QWVj7gwK9
Radionica je besplatna.
Sva dodatna pitanja o radionici možete postaviti preko e-maila: edu.radiona.org@gmail.com