FZ 2021.: Kreativnost + znanje = inovacije

Kao dio Festivala znanosti 2021. Radiona gostuje radionicom pod nazivom “Kreativnost + znanje = inovacije” koji organizira Gradska knjižnica Gajnice pod vodstvom Ana-Marije Malbašić. U ime Radione Deborah Hustić će učenicima 8. razreda osnovne škole i 1. razreda srednje škole govoriti o STEAM-u, DIY kulturi i demistifikaciji tehnologije. Radionica se održava u ponedjeljak, 10. svibnja od 12:00 do 13:00h.

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/83852452204?pwd=NUNHMnMraG5PWFhYbnZsUkxCRnMxQT09

Meeting ID: 838 5245 2204
Passcode: WNzG6W

Na koji su način umjetnost i kultura povezane sa znanošću i tehnologijom? Zašto STEAM umjesto STEM predstavljala daleko izazovniju opciju? Što je to kulturna povijest znanosti i zašto je bitna? Zašto bi tehnologija trebala služiti ljudima, a ne obrnuto? I kakve sve to skupa ima veze sa ‘garažnom’ znanošću samo su neka od pitanja na koja ćemo pokušati odgovoriti kroz ovu radionicu  Tijekom radionice polaznici će vidjeti presjek upotrebe različitih DIY gadgeta  i alata te dobiti predodžbu o tome kako postati ‘sami svoji majstori’. Cilj je radionice demistificirati tehnologiju i potaknuti na veću upotrebu kreativnosti u spoju za znanošću, a pri tome nećemo zaobići ni pitanje zaštite okoliša.

Radionica ‘Kreativnost + znanost = inovacije’ prvo je gostovanje Radione – Zagreb Makerspace-a u Gradskoj knjižnici Gajnice i samom kvartu. Radiona je lab koji djeluje na sjecištima kreativnosti, tehnologije, znanosti i edukacije te njeguje ‘bottom-up’ pristup inovacijama i edukaciji.

Detaljnije: http://www.festivalznanosti.hr/2021/zagreb/?eventId=1426