Radionica ‘Jetkanje foto tehnikom’

Radionica pod vodstvom elektroničara Marija Pavlića  ‘Jetkanje foto tehnikom – izrada štampanih pločica’ održat će se 16. siječnja, 2016. od 14 sati na dalje, tj. do kada bude trebalo, u Radioninom labu na adresi Kruge 48/2.

jetkanje
Foto: Mario Pavlić (cc)

Tiskane pločice osnovni su gradivni materijal svih elektroničkih sklopova. Koriste se kao podloga i poveznica komponenti sklopa, stoga će polaznici radionice izrađivati svoje tiskane pločice, koje su prethodno osmislili, foto tehnikom. U slučaju da ne znate što bi radili, ne brinite, imamo puno ne previše kompleksnih prijedloga. Svi polaznici mogu pločice na kojima rade ponijeti kući za daljnje razvijanje svojih projekata.

[jetkanje], nagrizanje, kemijski postupak kojim se na površinu metala djeluje razrijeđenom kiselinom (pikrinska, solna, dušična) i dr. spojevima. Jetka se i elektrolitskim postupkom. Sredstvo kojim se jetka u metalografiji različito nagriza pojedine sastojke metala, pa se time očituje njegova struktura; na površini nastaju slabe udubine i izbočine, a sastojci se različito oboje.

enciklopedija.hr

jetkanje-3Foto: Mario Pavlić (cc)

Polaznici mogu prije pronaći neki elektronički sklop / shemu koju žele izraditi na radionici i ponijeti ga kući po završetku radionice.

Mario Pavlić, elektroničar po struci, radi godinama kao serviser i razvojni tehničar informatičke i bankarske opreme. Bavi se podjednako uspješno hardverom i softverom, specijalizacija u područjima PIC mikrokontrolera (Microchip), igraćih naprava, senzora pokreta, holograma, CNC uređaja i 3D printera. Do sada sudjelovao na izložbama Radione Gaming Playground, Electro_Baroque i Jezgrene membrane. Član je Udruge za razvoj „uradi-sam“ kulture – Radiona / Zagreb Makerspace, gdje je osim na naprednoj elektronici, angažiran i kao tehnički voditelj grupe za 3D printere / CNC uređaje.

Vrijeme radionice: 14-20h, po potrebi duže.
Razina radionice: početnici, srednji nivo i napredni

Prijaviti se možete na e mail radiona.org@gmail.com. do 14. siječnja točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Maksimalan broj polaznika je 8

Ciljana publika su ljudi svih dobi i profesija. Kotizacija je za članove Radione i nezaposlene (na burzi nezaposlenih) besplatna; za sve ostale: 80 kuna.

Nakon potvrde od voditelja o osiguranom mjestu na radionici, plaćanje iste obavljate na sljedeći način:
– općom uplatnicom ili e-bankarstvom
– pod platitelj upišite svoje podatke (ime, prezime i adresu)
– pod primatelj upišite Udruga za razvoj ‘uradi sam’ kulture – Radiona, Kozjačka 41, 10 090 Zagreb, na račun: IBAN: HR2123600001102369684
opis plaćanja: uvijek navedite naziv radionice (Radionica ‘Jetkanje’)
– kopiju uplatnice donosite prvi dan radionice i predajete voditelju radionice